Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fatih Terim, 'Biz yenelim gerisine bakarız'

Fatih Terim, 'Biz yenelim gerisine bakarız'

SPOR Haberleri

A Milli Takım'ın Hollanda ile oynayacağı tarihi karşılaşma öncesinde teknik direktör Fatih Terim önemli açıklamalar yaptı.

A Milli Takım'ın Hollanda ile oynayacağı tarihi karşılaşma öncesinde teknik direktör Fatih Terim ve futbolculardan Ömer Toprak basın mensuplarının sorularını cevapladı. nbsp;
"ÇOK NADİR DENK GELECEK..."
Hollanda sınavının oldukça zor olması hakkında konuşan deneyimli teknik adam Fatih Terim, "Maçın önemi bir defa Hollanda'nın çok güçlü olmasından geliyor. Yenilmediler grupta ve çok uzun zamandır da kaybetmiyorlar. Bir ikincisi de aynı anda Romanya'nın ve bizim devrede olduğumuz çok nadir denk gelecek bir son maçlarda hesaplar silsilesi diyebileceğimiz bir ortam. Bir de bundan 3-4 maç önce Avrupa Şampiyonası hazırlığı yaparken, birden bire ümitlerimiz son noktaya geldi. Hep beraber play-off kazanma isteğimiz doğdu ve halkımız ile beraber de bu sinerji doldu. Bu anlamda ben çok önemli bir maç olduğunu ifade ettim. Ve Hollanda'yı yenip bu ortamda kazanırsak bizim için önemi çok büyük olacak" dedi. nbsp;
"HOLLANDA ZATEN 9 TANE KAFA GOLÜ ATMIŞ"
Karşılaşmayla ilgili görüşleri sorulan Ömer Toprak "Çok zor maç olacak. Hollanda zaten 9 tane kafa golü atmış, baya da tehlikeliler. Ben bu sene Şampiyonlar Ligi'nde Van Persie'ye karşı oynadım. Ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorum. Takım olarak hep birlikte defans ve hücum yapmamız lazım. Daha da iyi bir maç çıkarmamız lazım. Defansif olarak bize de önemli bir görev düşüyor ama benim düşünceme göre takım olarak çalışırsak daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.
"BİZ DE TOP OYNAMAK İSTİYORUZ"
Hollanda karşısında ellerinden geleni yapacaklarını dile egtiren Ömer, "Biraz taktiksel değişiklik yaptık. Takım olarak daha da iyi defans yapıyoruz. Hedefimiz gol yememek, Hollanda maçında da hedefimiz gol yememek olacak. Elimizden geleni yapacağız. Son 3 maçta iyi kapandık. Bu maçta çok dikkatli olmamız lazım. Onlara ne kadar az pozisyon verirsek bizim için çok daha iyi olacak. Topu Hollanda'ya bırakmayı düşünmüyoruz. Biz de top oynamak istiyoruz. Son maçlarda da bunu gösterdik. Bu maçta bizim bir seviye daha çıkmamız lazım. Biz elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. nbsp;
TERİM'DEN İTİRAF; "SÜRPRİZ OLDU"
Caner Erkin'in cezası nedeniyle oynayamayacak olması hakkında konuşan Terim, "Hesapta olmayan şeylerden bir tanesi Caner'in cezası. Ama artık hayıflanacak durumu geçtik. Değişik bir düşünce içerisinde olabiliriz. Bu sadece Caner'in olmayışından kaynaklanmaz, Hollanda'nın durumuyla da alakalı. Aynı defans kurgusunu devam ettirmek isterdim ama böyle şeyler oluyor. En çok ceza almasını istemediğimiz oyuncuya denk geldi, bizim için de sürpriz oldu" açıklamasını yaptı. nbsp;
"HOLLANDA KOLAY BİR RAKİP DEĞİL"
Çok iyi bir rakibe karşı oynayacaklarını söyleyen deneyimli teknik adam, "Kendi aramızda ve gönülümüzde biz o biletleri aldık ama işin realitesi başka bir şey. Açıkçası Hollanda kolay bir rakip değil. Dünya'nın ilk 10'undaki bir takım. Başlarında çok beğendiğim takdir ettiğim bir meslektaşım var. Artı çok iyi oyunculara sahip. Bunun bilincinde olarak elimizden gelenin en iyisini yapmak niyetindeyiz. Oyuncularımdan bunu bekliyorum. Sadece taktik olarak hazırlamak bu sefer görevimiz diye düşünüyorum. Oyuncularım zaten beyinlerinde ve kalplerinde gitmişler zaten. Bir de play-off oynayacağız. Önce halkı kazanmak play-off'u kazanmaktan daha zor görünüyordu ancak şuan bir engelimiz kaldı. Dediğim gibi bu bileti veya hayali gerçekleştirmemiz için diğer 3 maçımızdan daha iyi bir performans koymamız lazım. Onlar da yenilmeden bitirmek istiyor. Kazanarak kurada güçlü rakiplerle karşılaşmamak istiyor. Herkesin bu kadar ümitli olması beni son derece mutlu ediyor. Türkiye'deki tüm insanların dualarını bizden esirgememeleri lazım. Sahdaki seyircimizin çok hoşgörülü ve töleranslı olması lazım. Hatalarımızda da yanımızda olmaları gerekiyor. İnşallah İstanbul'da kalanlar daha güzel bir bayram geçirecektir" şeklinde konuştu.
"HEP ÇIKTIK BURALARDAN, ALLAH NASİP EDERSE..."
Hollanda maçı öncesinde iddialı konuşan Terim, "İnsanlar hayal kurmalı ve bunu gerçekleştirmek için çok da çalışmalı. Muhakkak ki hayal ediyoruz. Son 2008'i de unutmadık tabi ama önce bu maçı halletmemiz lazım. Hep çıktık buralardan, Allah nasip ederse yine çıkarız" dedi.
"BEN DAHA EVVEL GELSEM..."
A Milli Takım'ın eski teknik direktörü Abdullah Avcı'ya bir soru üzerine teşekkür eden Terim, "Ben daha evvel gelsem bir şey olmazdı. Abdullah hoca ve ekibi en güzel sonuçları aldılar. Biz buradaysak onlara borçluyuz. Onlar olmasaydı biz burada Hollanda'ya karşı bu şekilde çıkamazdık. Onlara çok teşekkür ediyorum" diyerek cevap verdi.
"BİZ YENELİM GERİSİNE BAKARIZ"
Hollanda'nın zor bir takım olduğuna tekrar tekrar vurgu yapan başarılı çalıştırıcı, ilk etapta gruptaki diğermaçlara yoğunlaş "Biz sadece kendi maçımıza konsantreyiz. O yüzden o kadar önemli bir rakiple oynayacağız ki başka bir şey düşünmeye fırsatımız da yok. Biz yenelim, gerisine bakarız. Tabii oyun içerisinde olabilecek tüm taktiksel değişimleri yapacağız. Kendi bir şablonumuz var ama gidişata göre değiştirebiliriz. Kendi felsefemizden yapabildiğimiz kadar ödün vermeyeceğiz. Cidden Hollanda Avrupa'nın en formda ekiplerinden, her an her şeyi yapabilecek isimlere sahipler. Bizim takımımızda da konsantre olunca her şeyi yapabilecek oyunculara sahibiz. Rakibe saygı duyuyoruz ama bizim de çok yetenekli oyuncularımız var. Onu kollektif kurgu içine sokarsak başarılı oluruz" dedi.
"AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA HAZIRLANIRIZ"
Galibiyet ya da mağlubiyet durumunda sarsılmamamız gerektiğini belirten Terim, "Sonuç başka türlü olursa Avrupa Şampiyonası'na hazırlanacak milli takım. O zaman yaşandığımız güzellikle yanımıza kar kalacak. O yüzden mağlubiyetlerin ve galibiyetlerin bizi bu kadar sarsmadığı veya kendinden geçirmediği bir dengeyi böylelikle kurarız. Son maçta kaybetmenin çok fazla tepkisi de olmamalı. Takımlarımıza da bir örnek olmalı. Bir maçların kaybedildiği bir ortamda ne dünyanın bir sonu olmalı, ne de kazandıklarımızda anormal sevinçler olmalı. Hayatın gerçeklerini kendi bünyemize sindirmeliyiz çünkü bir dakika sonra ne olacağını bilmediğimiz bir ortamda yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
"ARDA DİYOR Kİ..."
Milli Takım'daki futbolcuların tepkilerinden fazlasıyla memnun olduğunu dile getiren Terim, "Beni ümitlendiren en önemli şey oyuncularımdan aldığım geri bildirim. Beni çok mutlu ediyor. Dün Arda diyor ki 'Arkadaşlarım beni görecek nasıl ordayız diye'... Hepsi tabii bu platformda olmak istemez mi? Bütün oyuncuların mercek altına alındığı bir şenlik. Burada her oyuncu olmak ister. İnşallah arzuları bizi pozitif anlamda iter. Bazen bu sahada farklı sonuçlara neden olabilir. Bunun dozunu iyi ayarlamak lazım. Ama onların hayalleri karşısında duygulanıyorum ve konuşuyoruz onlarla birlikte. İnşallah hep beraber orada oluruz. Ama olmasa da galip sayılır bu yolda mağlup diyerek oyuncularımı bağrıma basacağım. Bu sters altında maçlara çıkmak kolay değil. Bence hak ediyorlar ve hak ettiklerini alacaklar" açıklamasını yaptı.
"HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIR TÜRK MİLLİ TAKIMI..."
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda iyi bir atmosfer olacağını dile getiren Fatih Terim, "Fenerbahçe stadında dolmuş bir tribün, coşkulu bir taraftar olacağından eminim. Böyle bir atmosferde bir son nokta daha var. Bu nokta nedir? Kazanamazsak gidemeyiz. Bu nedenle alınabilecek her türlü riski alacak, her şeyi yapmaya hazır bir Türk Milli Takımı görecek herkes. Başarılar diliyorum hepimize..." diyerek sözlerini noktaladı. (Sporx)



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...