Şehit ailelerinden hüzünlü ziyaret

/ Kaynak: CHA
Şehit ailelerinden hüzünlü ziyaret

YAŞAM Haberleri  / CHA

Kurban Bayramı öncesi, şehit aileleri şehitliklere akın etti. Edirnekapı Şehitliği'ne gelen şehit yakınları dua edip, Kur'anı Kerim okudu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren şehit yakınları, Edirnekapı Şehitliği'ne gelmeye başladı. Anneler, babalar ve şehit yakınlarının doldurduğu şehitlikte duygusal anlar yaşandı. Acılarını ilk günkü gibi yaşayan aileler, göz yaşlarına hakim olamadı. Bazı şehit yakınları, mezar taşlarını yıkayarak yeni çiçekler dikti. Bazı aileler ise mezar başında şehitleri için Kur'an-ı Kerim okuyarak dualar etti. Kimi şehit yakınları ise şehitlikte bulunanlara lokum ve şeker dağıttı.Şehit Piyade Er Murat Çavdar'ın annesi, "Bayram geldi, benim çocuğuma en güzel sarılma hakkımı elimden aldılar. Benim çocuğuma sarılma hakkımı bana geri versinler." dedi.Acılarının çok büyük olduğunu ve oğlu vurulurken yanında olan mendili hala sakladığını söyleyen Neriman Taş, şunları söyledi: "Sözün bittiği yer burası. Başka bir şey değil. Bu mendildeki kan izleri gitmiş mi ki bizim içimizdeki acı gitsin. Acımız gittikçe çoğalıyor. Ben 4 senedir bunu koynumda saklıyorum. Acım silinir mi? Bu kan koynumda ne zaman silinirse acımızda o zaman silinir."1992 yılında Şırnak'ta oğlunun şehit olduğunu aktaran şehit annesi Güler Tecimel, "Teskeresine 3 ay kalmıştı. Şehit oldu. Ne yapalım Allah ona öyle yazmış.10 ay sonra da babasını kaybettim." şeklinde konuştu.Şehit annesi Aysel Özer ise "Oğlum 1992 yılının Nisan ayında şehit oldu. Bana bir nisan şakası yaptılar. Kadir gecesi şehit oldu. Arife günü toprağa verdik." ifadelerini kullandı.Ülkede barış ve mutluluk istediklerini vurgulayan bir şehit yakını ise "Herkese hayırlı bayramlar olsun. Allah kimseye böyle bir acı göstermesin. Daha fazla kimsenin kanı akmasın. Anneler daha fazla ağlamasın yazık." diye konuştu.Edirnekapı Şehitliği'ni ziyarete geldiğini belirten Hacı Piri Camii İmamı Hamit Zengin, şunları kaydetti: "Bugün eşimle birlikte burayı ziyarete geldim. Benim burada herhangi bir yakınım yok. Ama şehitler hepimizin. Birkaç mezar seçip burada Kur'an-ı Kerim tilaveti yapmak niyetindeydim ve bunu yapmaya çalıştım."

YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...