Kurban kesimi 4 dakikada bitecek

/ Kaynak: İHA
Kurban kesimi 4 dakikada bitecek

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bayrampaşa Belediyesi kurban kesim alanında Kurban Bayramı öncesi kesim tatbikatı gerçekleştirdi.

Monoray sistemle hazırlanan kurban kesim alanında kurbanlık hayvan 4 dakika içerisinde kesilerek parçalara ayrıldı. nbsp;Bayrampaşa Belediyesi'nin Monoray sistemle hazırladığı kurban kesim alanında bayram öncesi kurban kesim tatbikatı yapıldı. Bayrampaşa Belediyesi hazırladığı modern kurban alanında vatandaşların kurbanlarını monoray sistemle 4 dakika içerisinde kesilerek parçalara ayrıldı. Tekbirler eşliğinde gözleri kapatılarak kesilen kurban, daha sonra ayağından asılarak havaya kaldırıldı. Burada uzman kasaplar yönetiminde çelik testereyle parçalandı.


MONARAY SİSTEMLE KURBANLIKLAR 4 DAKİKADA KESİLECEK
Monoray sistemle vatandaşların 4 dakika içerisinde kurbanlarını keseceklerini belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Arakadaki bölmelere 4 tane hayvanımızı yerleştiriyoruz. Aynı anda startı veriyoruz. Hayvanın ayağından yukarıya doğru kaldırdığımızda 2 saniye içerisinde kesim işlemi başlıyor. Kanı tamamen temizleniyor. Ondan sonra hayvanı tamamen havaya kaldırıyoruz ve hayvan monoray sisteminde derisi yavaş yavaş soyuluyor. Derisini otomatik makinelerle soyuyoruz. Ondan öncede bağırsaklarını çıkarıyoruz. Bağırsakları da el değmeden çıkartılıyor ve sakatatçılara teslim ediliyor. Yine monoray sistemiyle otomatik olarak hayvan parçalanıyor. Sulu sistemle, çelik testereyle eti kesiyoruz. 6 parçaya ayırıyoruz. Burada hijyenik şartları çok güzel bir biçimde sağladık" diye konuştu.
Hayvanların gebe olup olmadıklarını da kontrol ettiklerini belirten Başkan Aydıner, "Bir taraftan da hayvanlar olası bir şekilde kaçarlarsa da özellikle uyuşturucu maddeyle atmış olduğumuz enjektörle, kimyasal maddeyle 15 dakikalık bir rahatlama yapıyoruz. 15 dakika sonra vücuttan idrar yoluyla atılan bu kimyasal maddeden sonra hayvanın kurban olarak kesilmesini engellemiyor" dedi. Başkan Atila Aydıner, Bayrampaşa dışından vatandaşların da kurban kesim alanında kurban kestirmek için başvurduklarını söyledi. Kurban kesim alanı sorumlusu Fatih İlbaş ise, " 4 tane bandımız var. Her bantta 9 tane kasap, toplamda 38 kasap, 100 tane yardımcı eleman çalışıyor. Burada 4 dakikada her bantta bir hayvan çıkacak. Yere değmeden kesilecek" şeklinde konuştu. Vatandaşlar hizmet karşılığında büyükbaş için 210 TL, küçükbaş için ise 45 TL ödeyecek.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...