Hollanda kolay lokma değil

Hollanda kolay lokma değil

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ve Milli Takım futbolcularından Ömer Toprak, yarın akşam Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak

FIFA 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu Hollanda mücadelesi öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. nbsp;A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Hollanda'nın çok güçlü bir ekip olduğunu belirterek, "Hollanda grupta hiç yenilmedi. Aynı anda hem Romanya'nın hem de bizim devrede olduğumuz, nadir denk gelecek hesaplar silsilesi diyebileceğimiz bir ortam söz konusu. İkincisi bundan üç maç önce gelecek Avrupa Şampiyonası'na hazırlık planları yaparken, Play-off ümitlerimiz yükseldi. Bu nedenle önemli bir karşılaşma olacak. Şu anda Dünya'nın en önemli ekiplerinden olan Hollanda'yı yenersek önemli bir başarı olacak" dedi. Ay-yıldızlı oyuncu Caner Erkin'in sarı kart cezalısı olmasının hesapta olmayan bir durum olduğunu dile getiren Terim, "Değişik bir düşünce içinde olabiliriz. Bu, Caner'in yokluğundan kaynaklanmıyor. Hollanda'nın bulunduğu durumdan kaynaklanıyor. Açıkçası aynı defans kurgusunu bu maçta da devam ettirmek isterdik. Ama istemediğimiz bir oyuncu sarı kart cezalısı durumuna düştü. Dolayısıyla defansif anlamda bir değişiklik olabilir" ifadelerini kullandı."HOLLANDA KOLAY BİR RAKİP DEĞİL"
Futbolcular ve teknik ekip olarak, kendi aralarında ve gönüllerinde Brezilya biletini aldıklarını ifade eden ay-yıldızlı ekibin teknik direktörü Fatih Terim, "Hollanda kolay bir rakip değil. Dünya sıralamasında ilk onda yer alıyor. Başında çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir teknik adam var. Elinde çok iyi oyuncular var. Bu maçta diğerlerine göre daha fazla performans göstermemiz lazım. Oyuncularıma maçtan önce bir şey söylemeyi düşünmüyorum. Çünkü söyleyeceklerim yetersiz kalabilir. Sadece taktik anlamda konuşacağım. Önümüzde bir engel kaldı. Romanya maçının ne olacağını da bilmiyoruz. Ama elimizden geleni yapacağız. Hollanda da kazanmak istiyor. Hepimizin çok büyük ümit taşıdığını görüyorum. Bu beni çok mutlu ediyor. İnsanların dualarını, enerjilerini, desteklerini bize göndermesi lazım. Yarın seyircimizin de yanımızda olması, futbolcularımızı hatalarında dahi desteklemeleri lazım. Oyuncularımızla Brezilyayı da oradaki kuraları da hayal ediyoruz ve çalışıyoruz" diye konuştu.
"ABDULLAH HOCA VE EKİBİ ÇOK İYİ MÜCADELE ETTİLER"
Kendisinden önce Milli Takım'da görev yapan Abdullah Avcı'nın ve ekibinin çok iyi mücadele ettiğini vurgulayan Terim, "Ben daha evvel gelsem bir şey olmazdı. Abdullah hoca ve ekibi çok iyi mücadele ettiler. Onların da sayesinde bu noktadayız. Onlara da ekibiyle yaptıkları güzel işler için teşekkür ediyorum. Biz sadece maçımıza konsantre oluyoruz" şeklinde konuştu.
"KENDİ FELSEFEMİZDEN ÇOK ÖDÜN VERMEYECEĞİZ"
Yarınki maçta oyun içerisinde olabilecek tüm varyasyonları uygulayacaklarının altını çizen A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, "Kendi felsefemizden çok ödün vermeyeceğiz. Hollanda çok iyi bir ekip ve her an her şeyi yapabilecek oyunculara sahip. Bizim oyuncularımız da bireysel anlamda konsantre olduklarında her şeyi yapabilirler. Bunu takım oyununa çevirmek yarınki maçta bizim lehimize olacak. Yeteneklerimizi kollektif biçimde ortaya koymalıyız. Sonuç mağlubiyet olursa da Milli Takım, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanacak. Son maçta kaybetmenin bir tepkisi olmamalı. Bu dünyanın sonu değil. Gidemezsek neden gidemediğimizin analizini yapar, yeni turnuvaya hazırlanmaya devam ederiz. Beni ümitlendiren en önemli şey oyuncularımdan aldığım mesaj. Bütün oyuncularımız bu organizasyonda yer almak istiyor. Dünya Kupası çok önemli bir şenlik ve her oyuncu orada yer almak ister. Oyuncularımızın da müthiş bir arzusu var. Bu arzu hataya da neden olabilir. Bunun için önlem de alıyoruz. Bu stres ve gerilim altında maça çıkmak kolay değil. Futbolcularım turnuvada yer almayı hak ediyorlar. Umarım yarın hak ettiklerini alacaklar. Yarın dolmuş bir tribün, coşkulu bir taraftar bulacağımız kesin. Yarın herkes sahada kazanmak için her şeyi yapan bir Milli Takım görecek" dedi.
ÖMER TOPRAK: "YARIN TOPLA OYNAYAN TARAF OLMAK İSTİYORUZ"
A Milli Takım futbolcusu Ömer Toprak ise yarınki Hollanda maçının çok zor olacağını vurgulayarak, "İstatistiklere göre Hollanda sekiz kafa golü atmış. Duran toplarda çok etkili bir takım. Robin Van Persie çok tehlikeli bir oyuncu. Daha önce kendisine karşı oynadım. Takım olarak defans ve atak organizasyonlarını iyi yapmamız lazım. Defans anlamında taktiksel değişiklik yaptık. Defansı takım olarak yapıyoruz. Şimdiye kadar üç maçtır gol yemedik. Yarınki maçta da gol yememeyi hedefliyoruz. Son üç maçta çok iyi savunma yaptığımızı düşünüyorum. Yarın çok az pozisyon vermeliyiz. Yarın topla oynayan taraf olmak istiyoruz. Hollanda'ya topu bırakıp sadece savunma yapmak istemiyoruz. Üç maçta iyi futbol oynadık. Yarın futbol olarak da sahada iyi olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...