Ceylanpınar'da bayram sessizliği hakim

/ Kaynak: İHA
Ceylanpınar'da bayram sessizliği hakim

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Ceylanpınar sınır kapısının duvarlarının dışarıdan gelebilecek mühimmatlara karşı güçlendirilirken, Suriye sınırında güvenlik tedbirleri arttırıldı.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda bir köylünün alışveriş esnasında Suriye tarafından seken mermi ile yaşamını yitirmesi üzerine, Ceylanpınar ilçesine bağlı köylerde yaşayan yöre halkı çevre ilçelere giderek bayram alışverişi gerçekleştirmişti. Yaşananlar karşısında zor günler geçiren esnafın imdadına Kurban Bayramı yetişti. Suriye'nin Rasulayn ilçesinde uzun süredir çatışmalı ortamın yaşanmaması bayram öncesi esnafın yüzünü güldürdü. Ceylanpınar'da faaliyet gösteren esnaf Kurban Bayramın öncesi satışlardan memnun olduklarını ifade ederken, beyaz eşya satıcılığı yapan Abdurrahman Özkul, "Ben bir esnaf olarak konuşuyorum. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda köylü bir vatandaşımızın bayram alışverişinde yaşamını yitirmesi üzerine başta köylüler olmak üzere hiç kimse ilçeye bayram alışverişi için gelmediler. Suriye'de yaşanan sessizlikten ötürü bu bayram çok rahatız. En azından kargaşa yok tedirginlik yok. Halk çok rahat şekilde alışveriş yapabiliyor. İki bayramı kıyaslasak bu bayramda işler daha iyi. Bu sessizlikten dolayı çok memnunuz. Güvenlik güçleri de Ceylanpınar ilçesinde vatandaşların daha huzurlu bir bayram geçirmeleri için güvenlik tedbirlerini artırdı. Bu kapsamda kapı karakolunun duvarları yeni duvarlar ile güçlendirildi.


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...