Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İki acı bir yanlışı düzeltti

/ Kaynak: İHA
İki acı bir yanlışı düzeltti

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cumhuriyet Halk Partisi parti meclisi üyesi Çetin Soysal, annesi ve bebeğinin ölümünün, mezarlıklar tüzüğünü değiştirdiğini söyledi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir toplantıya gelen eski Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi parti meclisi üyesi Çetin Soysal, annesi ve bebeğinin ölümünün, mezarlıklar tüzüğünü değiştirdiğini söyledi. Eski CHP İstanbul Milletvekili Soysal, toplantı sonrası gazetecilerin ailesi ile ilgili sorularını yanıtladı. Geçen yıl 16 Temmuz'da annesi Ferice Soysal'ın kalp krizi geçirmesi sonucu hastaneye kaldırıldığını belirten Soysal, "Aynı gün eşim ise başka hastanede düşük tehlikesi ile yoğun bakıma kaldırıldı. Annemin ölüm haberini alıp hastaneye koşarken, gelen telefonla 7 aylık bebeğimin de ölüm haberini aldım" dedi. Büyük bir acı yaşayan Soysal, annesi ile bebeğini aynı mezarlığa defnetmek için çalışma başlattı. Mezarlıklar müdüründen annesi ve bebeği için yer isteyen Soysal'a, annesi için 5 bin TL, bebeği için 19 bin TL para talep edildi. Aradaki fiyat farkına şaşıran Soysal'a yetkililer tarafından "Bebek birey sayılmıyor. Siz yer satın alıyorsunuz" cevabının üzerine Soysal, konuyu incelemeye başladı. İncelemelerin ardından geçen Temmuz ayında yönetmelik değiştirildi.

İKİ ACI BİR YANLIŞI DÜZELTTİ
23. dönem CHP Milletvekilliği yapan Soysal, yaptığı açıklamada mezarlıklar yönetmeliğini değiştirdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen yıl 16 Temmuz'da annem yaşamını yitirdi. Annemin ölümünden 15 dakika sonra anne karnındaki 7 aylık bebeğimiz düşük oldu. 15 dakika ara ile önce annemi sonra çocuğumu kaybettim. Bu durum üzerine iki sevdiğim insanı aynı yere defnetmeye karar verdim. Annemi ve doğmamış çocuğumu yan yana defnettik. Bu iki acı olayı yaşarken bir şey gördük. Çocukların, bebeklerin mevta sayılmadığını gördük. İstanbul Büyükşehir yönetmeliğine göre bebek ve çocuk ölümlerinde ya kimsesizler mezarlığına ya çocuk mezarlığına gömülüyor ya da satın alınmış mezarlığa gömülüyor. Bu satın almalar ise tarifeye göre 3 misli fiyat oluyor. Bir bebeğin bir çocuğun mevta yerine konulmadığını gördük." Yönetmeliğin düzeltilmesi gerektiğini düşündüklerini anlatan Soysal şunları söyledi: "Bu yönetmelik 1980'den kalan bir yönetmelikti. Bu yönetmeliği düzenlemek için bir mücadeleye başladık. İstanbul Mezarlıklar Müdürlüğü bu sorunu gördü. Bu yönetmelikle ilgili değişime karar verdi. Yeni bir mezarlıklar yönetmeliği çıktı. Benim yaşadığım acı, bir sorunu görmeye neden oldu. Yönetmelik değişerek yanlıştan dönülmüş oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir yıl sonra Temmuz ayında verdiğimiz mücadeleler sonrası yönetmeliği değiştirmek durumunda kaldı. Bizim defin için aldığımız mezarlığın ücreti 5 bin TL idi ama çocuğa 19 bin TL istediler. 19 bin TL istenince bir yanlışlık olduğunu hissettik. Bu yönetmelik böylece değiştirilmiş oldu. Artık ciddi bir yanlıştan dönüldü. Bu yanlış yıllardır yapılıyordu. Artık bu yanlış kalkmış oldu ortadan".

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...