Bosna Hersek bir ilki gerçekleştirmek istiyor

/ Kaynak: AA
Bosna Hersek bir ilki gerçekleştirmek istiyor

SPOR Haberleri  / AA

Bosna Hersek Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kapsamında son maçında yarın Litvanya ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Litvanya ile Bosna Hersek arasındaki tarihi maç yarın TSİ 20:00'de Kanuas kentindeki Dariaus ir Gir?no Stadyumu'nda oynanacak. Dünya kupası elemelerinde H grubunda mücadele eden Bosna Hersek, 22 puanla 1'inci sırada yer alıyor. Aynı puanla, fakat ikili averajdan dolayı, 2'inci sırada bulunan Yunanistan, yarın elemelerin son maçında Lihtenştayn ile karşılaşacak. Litvanya ile karşılaşmasında 3 puan alması durumunda, Bosna Hersek direk olarak Dünya Kupası biletini alacak ve tarihinde ilk defa Dünya kupasına katılmış olacak. Bu yüzden Bosna Hersek için elemelerin son maçı "tarihi maç" anlamını taşıyor. Maçın yarın akşam oynamasına rağmen, son günlerde Bosna Hersek ve dünyanın her tarafından Bosna Hersekli taraftarlar, ülkesini bu tarihi yolda desteklemek için maçın oynanacağı Litvanya'nın Kaunas kentine akın ediyor. Bu arada, Bosna Hersek'in, grubundaki son maçını oynayacağı Litvanya'da yaşayan tek Boşnak Mirza Seferoviç'in girişimiyle, ülkesinden ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen yaklaşık 10 bin Boşnak taraftar için bayram namazının kılınacağı 2 büyük spor salonu kiraladı. Bayram namazı, yarın bayram söz konusu spor salonlarında kılınacak. Bosna Hersek İslam Birliği tarafından, bayram namazı için Saraybosna'dan ve İsveçte'n 4 imamın gönderildi. Litvanya Müftüsü Ramazan Kvinickiy, Litvanya'da ilk kez bir bayram namazını, kalabalık bir cemaatin katılımıyla kılacaklarını, bu durumunda kendisini ve ülkedeki yaklaşık 5 bin Müslüman'ı mutlu ettiğini ifade etti. Bosna Hersek Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü ve Türkiye'de de çok sayıda takımı çalıştıran Safet Suşiç ve milli oyuncular da bugün Kaunas kentine ulaştı. Susiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm oyuncuların maça hazır olduklarını ve yarınki maç için sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti. Litvanya'nın çok kaliteli ve güçlü bir takım olduğunun unutulmaması gerektiğine işaret eden Suşiç, "Letonya ile yaptıkları son maçta ne kadar istekli olduklarını ve gol attıklarında ne kadar sevindiklerini gördüm. Dolayısıyla yarınki maç onlar için de çok önemli. İlk maçımızda biz onları 3:0 yendik, fakat bu maçta 4 tane yeni oyuncuları ve yeni teknik direktörleri var. Dikkatli olmalıyız" dedi. Susiç, herşeye rağmen kalitenin ve motivasyonun Bosna Hersek tarafında olduğuna dikkati çekerek, "Galibiyetle Brezilya'ya gideceğiz. Burada yaklaşık 10 bin taraftarımız olacak ve biz kendi sahamızda gibi oynayacağız" diye konuştu. Bosna Hersek Milli Takımı'nın bugün yaptığı antrenman öncesinde de açıklamalarda bulunan Suşiç, yarın Litvanya ile oynanacak maçın, "kariyerinin en önemli maçı" olduğunu ifade etti.


-Edin Ceko'nun ailesi de Kaunas'ta
Litvanya'nın Kaunas kentine gelen çok sayıda Boşnak taraftarlar arasında, Bosna Hersek Milli oyuncusu ve İngiltere Premier Lig'de mücadele eden Manchester City'nin golcüsü Edin Dzeko'nun ailesi de bulunuyor. Edin Ceko'nun annesi Belma, babası Mido, kız kardeşi Merima ve eniştesi olan ünlü şarkıcı Mirza Solyanın de Bosna Hersek futbolunun tarihi maçını izlemek için Kaunas'ta hazır bulundu. AA muhabirine açıklama yapan anne Belma Ceko, yarın oynanacak maçın Bosna Hersek için önemli bir maç olduğunu hatırlatarak, Bosna Hersek'in en iyi futbolcusu Edin Ceko'nun annesi olmanın kendisini gururlandırdığını ifade etti.


.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...