Hollanda'nın korkutan istatistiği

Hollanda'nın korkutan istatistiği

SPOR Haberleri

Milli takımın yenmek zorunda olduğu Hollanda'nın yakaladığı istatistik, kıtanın en formda takımlarından biri olduğunu gözler önüne seriyor.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Milli Takım ımız'ın da yer aldığı D Grubu'nda Brezilya vizesini kapan Hollanda, başarılı istatistiği ile dikkat çekiyor. Avrupa Elemeleri'nde 9 grup içinde Hollanda oynadığı 9 maçta 8 galibiyet ve 1 beraberlik ile 25 puan elde ederek Belçika ve Almanya ile en çok puan toplayan 3 ülke arasında yer aldı. nbsp;Bu iki ülke ile birlikte maç başına 2.78 puan ortalaması yakalayan Hollanda, attığı 32 gole karşılık kalesinde sadece 5 gol gördü ve +27 gol averajı sağlayarak bu alanda +24 averaja sahip Almanya ve +14 averaja sahip Belçika'nın önüne geçti.
nbsp;
Maç başına 3.56 gol ortalaması tutturan Portakallar'da Manchester United'ın yıldızı Robin Van Persie, elemelerde 11 gol atarak kıtanın en golcü ismi oldu. Sıralamada Hollandalı forveti, 10 golle Bosna Hersekli Edin Dzeko ve 7 golle yine Bosna Hersekli Ibisevic takip ediyor.
nbsp;
Golcü kimliğiyle dikkat çeken Hollanda, son maçında elde ettiği 8-1'lik Macaristan galibiyetine rağmen en farklı galibiyetler listesinde ise ilk sırada yer almıyor. Bu alanda H Grubu'nda yer alan Ukrayna, 9-0'lık San Marino galibiyetiyle liste başı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...