Putin, 'Sadece meşru hükümetlere silah sağlıyoruz'

Putin, 'Sadece meşru hükümetlere silah sağlıyoruz'

DÜNYA Haberleri

Vladimir Putin, dünya silah üreticilerine diğer ülkelerin sadece meşru hükümetlerine silah sağlayan Rusya'dan örnek alma çağrısında bulundu.

Putin, askeri teknik işbirliği komisyonunun toplantısında, "Rusya, küresel askeri ürün pazarının sorumlu bir üyesi ününe değer veriyor. Üzerimize aldığımız tüm yükümlülükleri eksiksiz yerine getiriyoruz, silah kontrolü ve yayılmasını önleme rejimine uyuyoruz. Rusya mevzuatının, yabancı ülkelere silah sevkiyatını kesinlikle yasal rejim çerçevesinde yapılmasına izin verdiğini kaydedeyim. Rusya, ilgili anlaşmaları sadece meşru yönetimle ve sadece bu devletlerin savunma yeteneğinin ve egemenliğinin korunması için yapıyor." diye açıkladı. Öte yandan şu veya bu bölgedeki somut durumun her zaman kapsamlı bir değerlendirmeden geçirildiğini belirten Rus lider, "Silahın yasadışı unsurlara sevkiyatının dünyanın şu veya bu bölgesinde ve genel olarak tüm dünyada şu veya bu ülkenin güvenlik temellerini zayıflattığı ilkesinden hareket ediyoruz. Eminim ki dünyanın tüm silah üreticileri Rusya'nın izlediği yaklaşımı izleseydi çeşitli bölgelerde çoğu çatışmalar önlenebilirdi." diye kaydetti.(rusyanınsesi)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...