Rusya Dışişleri, 'Batı'nın muhalefet üzerinde etkisi yok'

Rusya Dışişleri, 'Batı'nın muhalefet üzerinde etkisi yok'

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, , Batı'nın Suriye muhalefetini müzakerelere zorlayacak yetenekte olmadığını gösterdiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Ulusal Konseyi Başkanı George Sabra'nın Cenevre-2 konferansına katılmayacakları açıklamasının, Batı'nın Suriye muhalefetini müzakerelere zorlayacak yetenekte olmadığını gösterdiğini söyledi. Lavrov, "Bir şekilde Suriye muhalifleri ulusal koalisyonunun bir parçası olan Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Sabra'nın açıklaması, konferansın bir an önce toplanması gerektiğini bir kez daha doğrulamış oldu." dedi. Rus bakan, "Bu yolda en büyük engel, ortaklarımızın koruduğu Suriye muhalefetini Cenevre'ye gidip ortak bir kararla krizden çıkış yollarını bulmak için hükümetle müzakere masasına oturmaya zorlayacak yetenekte olmaması." diye kaydetti.(rusyanınsesi)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...