Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa otomotiv sektörünü, Rusya ve Türkiye kurtaracak

Avrupa otomotiv sektörünü, Rusya ve Türkiye kurtaracak

Ekonomi Haberleri

Kofas uzmanlarının raporunda, Avrupa otomobil endüstrisinin risk derecesi ''çok yüksek'' olarak değerlendirildi.

Kredi sigortalama konusunda faaliyet gösteren uluslararası Kofas Şirketi uzmanları tarafından hazırlanan ve içerisinde ekonominin 14 kilit sektörünün risk analizinin yapıldığı reyting raporunda, Avrupa otomobil endüstrisinde yaşanan ciddi kriz ele alındı. Kofas uzmanlarının raporunda, Avrupa otomobil endüstrisinin risk derecesi ''çok yüksek'' olarak değerlendirildi. Söz konusu şartlar altında, uluslararası otomobil sektörü de maksimum seviyede ihracata dayalı ve rekabet edilebilir fiyatların hâkim olduğu bir pazara sahip Türkiye ile dinamik ve büyük bir iç pazara sahip olan Rusya gibi gelişmekte olan pazarlara doğru kaymaya başladılar. Fakat söz konusu gelişmekte olan pazarlar, Avrupalı uzmanlar tarafından riski olarak nitelendiriliyor. Bu ülkeler, öngörülemeyen ekonomik büyümenin yanı sıra, kendilerine özgü bir takım özellikleri de barındırmakta. Çünkü Türk otomobil sektörü büyük ölçüde AB ekonomisine bağlı olmakla beraber (Türkiye toplam ihracatının %40'ını AB'ye yapmayı hedeflemekte) aynı zamanda yüksek bir vergi yüküne de sahip.

Tüm bunlara rağmen, hem Rusya, hem de Türkiye sanayiciler ve yatırımcılar açısından yine de oldukça iyi imkânlara sahip. Bu ülkelerde hızla büyüyerek gelişen orta sınıf, kişisel ulaşım araçlarına olan talebin yükselmesini de beraberinde getiriyor. Gerçekte de bu ülkelerdeki otomobil sayısı halka yeterli gelmemekte. Batı Avrupa ülkelerinde 1000 kişiye düşen ulaşım aracı sayısı 613 olurken, bu rakam Türkiye'de 151, Rusya'da ise 260 olarak karşımıza çıkmakta.(rusyanınsesi)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...