Alman ilaç firmasına sakat doğum davası

Alman ilaç firmasına sakat doğum davası

DÜNYA Haberleri

Annelerin hamileyken aldıkları uyuşturucu etkiye sahip ilaç yüzünden sakat doğan yaklaşık 200 kişi, Alman firmasına on yıllar sonra dava açtı.

İspanya'da annelerin hamileyken aldıkları uyuşturucu etkiye sahip ilaç yüzünden sakat doğan yaklaşık 200 kişi ilacı üreten Alman firmasına on yıllar sonra dava açtı. Doktorlar 1950 ve 1960 yılları arasında hamile kadınlarda sabahları görülen mide bulantısına karşı sıkça hipnotik ve sedatif etkiye sahip thalidomide ilacına başvuruyordu. Alman ilaç firmasına karşı daha önce açılan bazı tazminat davaları mağdurlar lehine sonuçlanmıştı. Ailelerle tazminata yanaşmayan şirket geçen yıl ilk kez mağdurlardan özür dilemişti. Gebelik sırasında alınan söz konusu ilaç bebeklerin sakat doğmasına neden olmuştu. "Annem olanlar karşısında çok üzgün ve kimseyle bu meseleyi konuşmak istemiyor. Bugün belki onun için çok güzel bir gün olur. Geleceğe dair ne olacağını bilmiyorum ama adalet için umudumu koruyorum. Herkes için adalet diyorum." Sorumluluk kabul etmeyen Alman Grünenthal şirketi, söz konusu ilaçları dönemin bilim adamları tarafından yapılan test ve incelemeler sonucunda hastalara reçete edildiğini savunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...