AB'den Filistin'e gönderilen yardımlar boş yere harcanmış

AB'den Filistin'e gönderilen yardımlar boş yere harcanmış

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği tarafından Filistin'e gönderilen 2.6 milyar dolarlık yardım parasının boş yere harcandığı ya da yanlış yönlendirildiği' ortaya çıktı.

Avrupa Birliği tarafından Filistin'e gönderilen 2.6 milyar dolarlık yardım parasının 'yolsuzluklar nedeniyle kaybedildiği, boş yere harcandığı ya da yanlış yönlendirildiği' ortaya çıktı. İngiltere'den Sunday Times gazetesi Gazze Şeridi, Batı Şeria ve doğu Kudüs'e giderek yerinde incelemelerde bulunan AB müfettişlerinin Avrupa Sayıştayı'na sunacağı raporu ele geçirdiğini yazdı. Rapora göre 2008-2012 yılları arasında Avrupa Birliği tarafından Filistin halkına gönderilen yardımlar Mahmud Abbas yönetiminin elinde yok oldu. Avrupa Sayıştayı henüz resmi olarak yayınlamadığı rapor hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. Müfettişlerin bu raporu Filistin halkının Abbas konusundaki endişelerini doğrular nitelikte. 2012 Haziran'ında Filistinli bir firma tarafından yapılan kamuoyu yoklamasında halkın %71'inin Mahmud Abbas yönetiminin yolsuzluğa bulaştığına inandığı ortaya çıkmıştı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...