Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hac heyecanı, Milyonlar Arafat'ta buluştu

Hac heyecanı, Milyonlar Arafat'ta buluştu

GÜNDEM Haberleri

Duaların kabul olduğu rahmet dağı Arafat'ta vakfeye duran Müslümanlar gözyaşları içinde Allah'tan af diledi

Dünyanın dört bir yanından hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gelen milyonlarca hacı adayı Rahmet Dağı'nın eteğindeki Arafat Meydanı'nda vakfeye durdu. Gözyaşları arasında Allah'a yalvaran Müslümanlar günahlarının affı ve İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşının dinmesi için dua ve niyazda bulundu.Peygamber Efendimizin veda hutbesinin de okunduğu Arafat Vakfesi'nde aşırı sıcağa rağmen içi aşkla dolan yüz binlerce kişi Cebeli Rahme'ye tırmanıp burada da dua etti. Dağın zirvesinde bulunan Hazret-i Adem ile Hazret-i Havva'nın buluştuğu noktaya yoğunluk sebebiyle merdivenlerden ulaşamayan Müslümanlar kayalıklardan tırmanarak çıktı. Duygusal anların yaşandığı Arafat'ta dili, ülkesi ve rengi ayrı olmasına rağmen herkes aynı duygu ve düşüncelerle Rabbi'ne yönelip niyazda bulundu.Diyanet İşleri Başkanlığınca Arafat'ta Türk hacı adaylarının bulunduğu bölgede oluşturulan irşad çadırında Arafat programı düzenlendi. Arafat duasını, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez yaptı. Görmez'in yaptırdığı duaya amin diyen binlerce hacı adayı gözyaşlarına hakim olamadı. Görmez, yaklaşık bir saat süren vakfe duasında, İslam coğrafyasındaki kan ve gözyaşının son bulmasını istedi, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, duanın ardından herkesten yanındakine sarılarak helalleşmesini istedi. Yaklaşık 45 derece sıcağın altında yapılan ve coşkunun doruk noktasına çıktığı vakfe duasının ardından 70 bin Türk hacı adayı, adeta diriliş ve mahşeri yaşadı.Diyanet Mekke Hastanesi'nde yatarak tedavi gören Türk hacı adayları da ambulanslarla ve helikopterlerle Arafat'a getirildi. nbsp;
Akşam hava kararınca Müzdelife'ye hareket eden hacı adayları burada akşam ve yatsı namazlarını birleştirerek kılıp vakfe yaptı ve şeytan taşlamada kullanacakları taşları topladı. Geceyi Müzdelife'de geçiren hacılar, buradan Mina'ya geçip şeytan taşlayıp kurban kesecekler. Yaklaşık 36 saat süren Arafat-Müsdelife-Mina ziyaretlerinin ardından hacılar Kâbe-i Muazzama'ya hareket ederek veda tavafı ve say yaptıktan sonra hacı olarak Mekke'den ayrılmaya başlayacak.
OSMAN SAĞIRLI - MEKKE

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...