Profil fotoğrafım neden orada?

Profil fotoğrafım neden orada?

TEKNOLOJİ Haberleri

Reklamverenler, Google servislerine üye olanların profil fotoğraflarını kullanabilecek.

Google, 'hizmet şartları'nı güncelliyor. Yeni kurallar, 11 Kasım 2013'te yürürlüğe girecek. Bu güncelleme ile Google üyelerinin isim ve profil fotoğrafları reklam amaçlı olarak kullanılabilecek. Google'ın açıklaması, yeni durumu somutlaştıracak nitelikte: "Tanıdığınız kişilerden gelen geri bildirimler size zaman kazandırabilir ve hem size, hem de arkadaşlarınıza Google Arama, Google Haritalar, Google Play ve reklamlar dahil tüm Google hizmetlerinde daha iyi sonuçlar sağlayabilir. Örneğin, arkadaşlarınız bir müzik topluluğunun Google Play sayfasında bir albüme 4 yıldız verdiğinizi görebilir. Mahallenizde en sevdiğiniz fırına verdiğiniz +1, fırının Google'daki reklamına eklenebilir." Ayrıca Google, gizliliğe önem verenler için bir de hatırlatma yapıyor: "Ayarı 'kapalı' olarak belirlerseniz, profil adınız ve fotoğrafınız en sevdiğiniz fırının reklamında veya diğer reklamlarda görünmez.'
Profil fotoğrafım neden orada?

Yüzyüzeyken Konuşuruz
Youtube onlar için deplasman değil
Anaakım medyada değil; Youtube'da keşfettiğimiz bir müzik grubu: Yüzyüzeyken Konuşuruz. nbsp;
Grup, geçtiğimiz günlerde "Evdekilere Selam" isimli ilk albümünü çıkardı. Bu, bir anlamda, internetten yükselen seslerin müzik piyasasında var olma mücadelesi için güçlü bir adım oldu. Yüzyüzeyken Konuşuruz'a sosyal medya eksenli sorular yönelttim…
- Şarkılarınızı duyururken sosyal medyada nasıl bir yol izlediniz?
Özel bir strateji geliştirmedik. 'Şunu yaparsak tutar' diye düşünmedik. Facebook sayfasını bile kendimiz açmadık. Şarkılarımızı başlarda Vimeo'ya, daha sonra Youtube'a yükledik. Youtube daha popüler bir site, daha çok kişiye ulaştık.
- Şarkılarınızın internetteki yayılma hızı değişti mi?
3 sene önceye göre; bugün daha çok paylaşılıyor. Çok şaşırmadık; normal, kademeli biçimde yükseldi her şey.
- Bundan sonrası için, kayıtlarınızı internet üzerinden bedava dağıtmayı düşünür müsünüz? Yoksa haklarınızı MÜYAP'a devredip mi devam edeceksiniz?
Bu soruda kendime de doğru cevabı veremiyorum. Belli kurallara uymamız gerekiyor. Bir yandan da karşılıklı elektrik alışverişi yaptığımız bir kitle var; sevgilerini çok fazla hissediyoruz. Biz yeterince hediye verdik, artık bizim de karşıdan bir şeyler görmemiz gerekiyor.
- İnternet, yasaklar ve telif hakları… MÜYAP ile aynı çizgide misiniz?
Genel olarak aynı çizgide değilizdir. Telif konusunda, telifçiyiz. Yapılan işin hakkının alınması gerekiyor. Telif konusunda konulacak sert kurallar, bizim desteklediğimiz bir politika olur.
- İnternette başarılı olabilmek için anahtar kavramlardan biri 'samimiyet'. Tavır olarak da; videoların çekildiği ortamlar açısından da samimisiniz.
Videolar görsel bir kaygıyla hazırlanmadı, şarkıları en kısa yoldan duyurmak istedik. Profesyonel anlamda bir şarkıyı kaydetmenin nasıl bir şey olduğunu bilmiyorduk. Biz de bir kamerayla video çektik. Tek amacı, sesin en doğru şekilde internete yüklenebilmesiydi. 'Samimi grup' imajından da rahatsızız. Sürekli 'samimi' dedikçe; samimi olanın içi boşalıyor.
-Grubun Facebook sayfası facebook.com/ yuzyuzeykenkonusuruz adresinde. Bu röportaj "Kendi evimde deplasmandayım" şarkısı eşliğinde yayına hazırlandı : )
SOSYAL AĞ
Profesyonel değil kolektif çalışma
Sosyal medya hesaplarınızı siz mi yönetiyorsunuz? İhtiyaç olduğunda profesyonel bir ajansa devretmeyi düşünüyor musunuz?
Sadece internet konusunda değil; her konuda hiç öyle profesyonel bir işe girişme niyetimiz yok. Kalabalık bir arkadaş grubuyuz. Her konsere 10-15 kişi gidiyoruz. Kolektif şekilde çalışıyoruz. Bir arkadaşımız internette, bir arkadaşımız seste, biri ışıkta, bir arkadaşımız görüntüde. Gerek yok, ihtiyacımız yok; kolektif çalışıyoruz.

Profil fotoğrafım neden orada?

Sosyal medyada hangisi geçerli?

Ünlülerin makyajsız halleri için tıklayın! Bu başlık hep ilgi çekici oldu. Haber sitelerinin ziyaretçileri; yapılan çağrıyı karşılıksız bırakmayarak, sayfa gösterimini sürekli artırdı. İlginin sebebi; doğallığa olan özlem ya da sadece meraktı. Peki biz sosyal medya 'sahne'sinde hangisini tercih ediyoruz: Takipçilerimizin karşısında doğal mıyız yoksa rötuşa ihtiyaç duyuyor muyuz? Oyuncu İrem Sak, Instagram'daki @sakzade hesabında paylaştığı fotoğrafa, bu büyük tartışmayı sığdırmış sanki. Yoruma açık karede, İrem Sak'ın makyajlı ve makyajsız hali bir arada. nbsp;
Profil fotoğrafım neden orada?
VINE- Kanallar arası geçiş!
Herkesin konuştuğu Vine videoları, Facebook'ta… Akıllı telefonlardaki Vine uygulaması ile çekilen videoları, web üzerinden takip etmek o kadar da kolay değil. Alternatif birkaç yol var; bunlardan biri de Best Vines. Birçok kişinin paylaştığı, en popüler Vine videolarını Facebook'tan izleyebileceğiniz Best Vines sayfası (facebook.com/BestOfVines) bu soruna çare olmaya çalışıyor. Sayfayı beğenenler, 15 milyonun üzerinde.
Profil fotoğrafım neden orada?
Facebook Gizlilik ayarları değişiyor
İsim arama sonuçlarında çıkmak istemeyen Facebook kullanıcılarına kötü haber... Facebook, 'gizlilik ayarları'nı değiştiriyor. Artık Facebook'a kayıtlı herkes, isim aramalarında bulunabilecek. Bu zamana kadar Facebook'ta isim üzerinden yapılan aramalar, üyeler tarafından, "arkadaşlarımın arkadaşları" ve "arkadaşlar" seçenekleriyle sınırlandırılabiliyordu. Son güncelleme ile Facebook'ta gizli profil dönemi bitecek ve aranan herkes 'bulunabilir' olacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...