Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Erdoğan, 'Tarih bunun hesabını soracaktır'

/ Kaynak: İHA
Başbakan Erdoğan, 'Tarih bunun hesabını soracaktır'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bayram namazı sonrası açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "BDP'nin İmralı ile arasının açılıp açılmamasından çok, verdiği mesajlarla Adalet Bakanlığımızla arayı açmamasına dikkat etsin. Bu dozda giderse, böyle bir görüşmenin ipleri kopar. Çünkü böyle sınırı aşan ve tahrik kokan mesajlara hükümet olarak biz de 'evet' diyemeyiz" dedi.Bayram namazını Mimar Sinan Camii'nde kılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Kurban Bayramı'nın Türk milletine birlik ve beraberliğine ve insanlığın barışına vesile olmasını temenni ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Özellikle Mısır'da Suriye'de Myanmar'da, Afrika'nın değişik bölgelerinde sıkıntılarla girdik. İnsanların kimyasal silahlarla öldürüldüğü bir ortamda girdik. Bütün bu olayların saptırmalarla tanımı izahı bizleri ayrıca üzmektedir. Yani kimyasal silahlarla öldürmenin sanki suç olmadığı ki bin400 tane kimyasal silahla öldürülen var, 120 bine yakın insan konvansiyonel silahlarla öldürülmüş, sanki suç değilmiş gibi bir tablo ortada. Eğer sonucu ölüm ise ister kimyasal ister konvensiyonel olsun bu bir suçtur. Tavır alınmalıdır. BM Güvenlik Konseyi zaten istikametini kaybetmiş vaziyette. BM Güvenlik Konseyi bir kararsızlığı işliyor. Bir vurdumduymazlığı yaşıyor tarih bunun hesabını soracaktır. Böyle bir ortamda yaşayacağımız Kurban Bayramı İslam milletimiz için birlik beraberliğe vesile olsun" ifadelerini kullandı.


MİLLİ MAÇ
A Milli Takım'ın Hollanda ile oynayacağı maça ilişkin konuşan Erdoğan, "Skoru konuşmaya gerek yok. O bana göre yıldızları saymayı gayret edenlerin sorunudur. Tek hedefimiz maçtan galip çıkmaktır. Tahminde bulunmak zor. Herkese başarılar diliyorum. Tüm Türk milleti tek yürek olacak. Tabi zor bir takım. Futbolun zor kolayı yoktur. Temennizim odur ki. Galibiyetle çıkarız" dedi.


DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NDAKİ İSTİFALAR
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki istifalara değinen Erdoğan, "Tabi böyle bir istifa doğrusu yani beklemezdik. Bu konuda samimi dürüst vatanını, milletini seven bir general veya amirelin istifa etmesinin gerekçesini bilmiyorum. Yargıda olan bir süreç ve bir karar vardır. Gerekçesini bilmeden bir açıklama yapmayı doğru bulmuyorum" diye konuştu.


ÖCALAN'IN MESAJI
Basın mensuplarının soruları üzerine Öcalan'ın mesajına değinen Erdoğan, "Henüz bana gelmiş net kesin bilgiler yok. Bunun için bu konuyla ilgili de yorum yapmak doğru olmaz. Sıkıntılı olur" dedi.


BDP İLE İMRALI ARASINDAKİ GÖRÜŞ AYRILIĞI
BDP ile İmralı arasında makas açılıyor mu şeklindeki soru üzerine ise Erdoğan , "BDP'nin İmralı ile arasının açılıp açılmamasından çok, verdiği mesajlarla Adalet Bakanlığımızla arayı açmamasına dikkat etsin. Bu dozda giderse, böyle bir görüşmenin ipleri kopar. Çünkü böyle sınırı aşan ve tahrik kokan mesajlara hükümet olarak biz de 'evet' diyemeyiz" şeklinde konuştu.


YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARI
Erdoğan son olarak basın mensuplarının soruları üzerine yerel seçim çalışmalarına değindi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...