Turizm bu yıl da Türkiye'nin yüzünü güldürdü

/ Kaynak: AA
Turizm bu yıl da Türkiye'nin yüzünü güldürdü

Ekonomi Haberleri  / AA

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özaslan, dünyanın aksine Türkiye'nin yüzünün bu turizm sezonunda da güldüğünü söyledi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, AA muhabirine, yılın 8 aylık dönemine ilişkin turizm verilerini değerlendirdi. nbsp;Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısının, ocak-ağustos döneminde geçen yıla oranla yüzde 10,67 arttığını belirten Özaslan, bu dönemde İsveç, Finlandiya ve Norveç gibi Kuzey Avrupa ülkelerinden gelen ziyaretçilerdeki artışların dikkat çektiğini söyledi. nbsp;Bu dönemde 24 milyon 89 bin 31 kişinin Türkiye'ye geldiğini bildiren Özaslan, "Yılın 8 aylık döneminde ülkemize gelen 24,08 milyon ziyaretçinin 12,95 milyonu Avrupa'dan, 6,1 milyonunu ise Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinden" dedi. Ocak-ağustos döneminde gelenlerin en çok giriş yaptıkları sınır kapılarının bağlı olduğu iller sıralamasında ise Antalya'nın yüzde 7,46'lık artış oranı ve 7 milyon 894 bin 633 ziyaretçi sayısıyla ilk sırada yer aldığını bildiren Özaslan, İstanbul'un yüzde 13,25 artış oranı ve 6 milyon 962 bin 870 ziyaretçiyle ikinci, Muğla'nın 0,85'lik artış oranı ve 2 milyon 219 bin 755 ziyaretçiyle üçüncü il olduğunu ifade etti. Ülkemize söz konusu dönemde en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında ise Almanya'nın 3 milyon 339 bin 626 ziyaretçiyle birinci, Rusya Federasyonu'nun 3 milyon 104 bin 869 ziyaretçiyle ikinci, İngiltere'nin de 1 milyon 742 bin 549 ziyaretçiyle üçüncü sırada yer aldığını kaydeden Özaslan, Gürcistan, Bulgaristan, Hollanda, Suriye, İran, Fransa ve Ukrayna'nın da ilk 10'a girdiğini vurguladı.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...