Sarıgül'den seçimle ilgili flaş açıklama

/ Kaynak: DHA
Sarıgül'den seçimle ilgili flaş açıklama

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Bayram namazını Sultanahmet Cami'nde kılan Mustafa Sarıgül, seçimle ilgili soruya, "Yurttaşlarımın yüzde 100'ünü güldürmek istiyorum" dedi.

"Namaz Gönüllüleri Platformu" ve "Mihrap Gönüllüleri Platformu"nun yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının 'bayram namazlarını illerin büyük camilerinde kılın' çağrısına uyan yerli ve yabancı müslüman vatandaşların tercihi Sultanahmet Camii oldu. nbsp;Bayram namazını kılmak için sabahın erken saatlerinden itibaren Sultanahmet Camii'ne gelen İstanbullular, namaz saatinden dakikalar kala camiyi ve avlusunu tamamen doldurdu. Bayram namazı için Sultanahmet'e çok sayıda yabancı uyruklu müslümanın geldiği görülürken, kadınların da saf tutarak bayram namazı kılması dikkat çekti. nbsp;


SARIGÜL'DE GELDİ
Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için adı geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de bayram namazı için Sultanahmet Camii'ne gelenler arasındaydı. Bayram namazının ardından cami bahçesinde vatandaşlarla bayramlaşan Sarıgül'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Mustafa Sarıgül gazetecilere yaptığı açıklamada kurban bayramının islam dünyasına hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. Sarıgül, bayramda vatandaşlardan kırgınların ve dargınların barışmasını, kesilen kurbanların ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını istedi. Bayramın barış, özgürlük ve demokrasi içinde geçmesini arzu ettiğini ifade eden Sarıgül, "Bu kurban bayramında en büyük arzum siyasette de buluşmaların olması lazım. Siyasette agresif, sert konuşmaların, vatandaşlarımızı sıkıntıya sokan konuşmaların olmaması lazım. İstiyorum ki barış, özgürlük, demokrasi islam dünyasının her noktasında hakim olsun. Dünyanın her noktasına silahlar gitsin ve barış gelsin" diye konuştu. nbsp;


"YURTTAŞLARIMIN YÜZDE 100'ÜNÜ GÜLDÜRMEK İSTİYORUM"
Bir gazetecinin, "Seçimler yaklaşıyor, seçimle ilgili birşey söyleyecek misiniz? şeklindeki soruya Mustafa Sarıgül, "Seçimler ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun. Seçimlerde haktan, hukuktan, adaletten yana Allah korkusu çeken adaylar seçilsin. Ve seçilen adaylar sadece kendini seçenleri düşünmesin, bütün ulusu düşünsün. Benim en büyük arzum şudur; yurttaşlarımın yüzde 10'u, 15'i değil inşallah ve inşallah yurttaşlarımın yüzde 100'ünü kucaklamak istiyorum. Yurttaşlarımın da yüzde 100'ünün yüzünü güldürmek istiyorum. Hayatım boyunca bulunduğum görevlerde bana gelen vatandaşa 'hangi partiye oy verdin' diye sormam, 'sana nasıl yardımcı olabilirim' diye sorarım. Toprağımıza ve bayrağımıza bağlı, inançlarımıza bismillah diyerek saygı gösteren herkesle inşallah yolumuza devam edeceğiz" şeklinde yanıt verdi. Sarıgül, kendisiyle bayramlaşan çocuklara 50'şer lira bayram harçlığı verdi.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...