Vakıfbank'ın 52 maçtır yenilmemesinin sırrı tablette

Vakıfbank'ın 52 maçtır yenilmemesinin sırrı tablette

SPOR Haberleri

Vakıfbank'ı başarıdan başarıya koşturan İtalyan Antrenör Giovanni Guidetti'nin en büyük yardımcısı yanından hiç ayırmadığı tableti.

Türkiye'de ve Avrupa'da kazanmadık kupa bırakmayan, son olarak da Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda "Dünyanın en büyüğü" olan Vakıfbank'ta hiç kuşku yok ki en büyük pay İtalyan Antrenör Giovanni Guidetti'nin. 2008 yılından bu yana sarı-siyahlıları çalıştıran başarılı teknik adam, Vakıfbank'a tarihinin en büyük başarılarını yaşattı. 52 maçtır yenilgi yüzü görmeyen sarı-siyahlılar, lig, kupa, Süper Kupa, Avrupa şampiyonluğu ve Dünya Kulüpler Kupası'nı kazanırken onu kenarda hep tabletiyle bir şeyler yaparken gördük. Alman mühendislik firmasıyla birlikte çalışan İtalyan teknik adam, elinden hiç düşürmediği tabletinin başarıda büyük rolü olduğunu ifade ediyor. "Oyunun her anını görmek istiyorum. Rallilere bakar, istatistikleri inceler ona göre karar veririm. Mola ihtiyacını, nerede hangi oyuncuyu değiştireceğimi belirlerim. Madalya kazanmak antrenörün görevi değildir. Antrenörün görevi takımı maksimum düzeyde yönetmektir. Açıkçası bu cihaz beni şaşırtıyor."
İşin kamera arkasındaki adamının Stephan Kulhanek olduğunu söyleyen Guidetti, "Kulhanek, salonun bir köşesine oturur. Önünde PC vardır. Oyun devam ederken çektiği görüntüleri istatistiklerle birlikte tabletime gönderir. Seyircilerin TV'den izlediği görüntülerle tabletimin arasında 7 saniyelik fark var. Dolayısı ile ben bu tablet üzerinden oyunu tekrar izliyor, oyuncularımın eylemlerini daha iyi analiz edebiliyorum. Bilgi alış verişi için bu gerekli. Ancak tableti zamanında açmak zorundayım. Dünyanın en iyi antrenörü olabilirsiniz ama elinizde materyal yoksa asla kazanamazsınız" diyor. Bu sistemin Avrupa'da ilk olduğunu ve Alman Milli Takımı'nda da kullandığını anlatan Guidetti, "Japonlar bu sistemi satın almak istedi. Ama benim şansım Kulhanek gibi biriyle çalışmak. O bu sistemi sürekli güncelliyor" diye konuştu.
TURGAY SAKARYA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...