Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Seçimlerde 800 bin AK Partili görev alacak

/ Kaynak: AA
Seçimlerde 800 bin AK Partili görev alacak

Politika Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, gelecek mart ayında yapılacak yerel seçimlerde yaklaşık 800 bin AK Partilinin sandık başında görevli olacağını bildirdi

Şentop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'ninseçimlere bir ay kala çalışmalarına başlayan bir parti olmadığını belirterek, "Biz seçim bitip sandıklar kapandıktan sonra bir sonraki seçimin startını veren bir partiyiz" dedi. Martta yapılacak yerel seçimler için çalışmalara çok önce başladıklarını anlatan Şentop, şöyle devam etti: "Biz, ocak ayından itibaren sandıklardaki görevlilerimizi ve müşahidlerimizi (gözlemci) belirlemek için çalıştık. Seçimde yaklaşık 200 bin civarında sandık kurulacak. Bu sandıkların her birinde 4 AK Partili olacak. Birisi Sandık Kurulu asıl üye, diğeri yedek üye, iki tane de müşahid. Tüm görevlendirmeleri tamamladık, isimler belli. Yaklaşık 800 bin parti görevlimiz sandık başında olacak." Yerel seçimde sandıkta görev yapacak partililerin eğitimiyle ilgili çalışmanın hazır olduğunu, bayramdan sonra eğitimlere başlanacağını bildiren Şentop, bu eğitimlerde seçim kanunu, sandık görevlilerinin ve müşehidlerin yetkileri, sorumluluğu gibi konuların anlatılacağını dile getirdi. Sandık görevlilerini ve müşahidleri, sadece seçim günü sandıkta görev yapması için belirlemediklerini aktaran Şentop, bu kişilerin aynı zamanda AK Parti'nin en küçük yönetim birimi kabul edilen Sandık Yönetim Kurullarında da görevli olduğunu söyledi. Tüm il, ilçe, mahalle, köy ve beldelerde sandık teşkilatlarını oluşturduklarını belirten Şentop, "Her sandık için bir sandık yönetim kurulu oluşturuyoruz. Üyeler, sürekli toplantılar yapıyorlar, bazen haftada bir toplanıyorlar. Kendi sandıkları ile ilgili çalışmalar yürütüyorlar, görev aldıkları sandıkta oy kullanacak olan vatandaşlarla yüz yüze iletişim kuruyorlar" dedi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...