Bakan korumaları Rambo gibi olacak

Bakan korumaları Rambo gibi olacak

GÜNDEM Haberleri

Bakanlık korumalarına 'test kriteri' geldi. Kadın korumalar en az 1.70, erkekler ise 1.85 cm olacak. 40 yaşından büyükler görev yapamayacak.

Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı'nın Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Başbakanlık Koruma Dairesi'nde Güvenlik Sistemleri ve Teknik Şube Müdürlüğü'nden sonra Bakan Koruma Şube Müdürlüğü kuruldu. Yeni şube; 'Bakan Yakın Koruma' ve 'Bakan İkamet Koruma Büro Amirliği' olarak yapılandırıldı.İçişleri Bakanı Muammer Güler'in onayından sonra yürürlüğe girecek yeni yönetmelikle Başbakan Erdoğan ile bakanların güvenliğini sağlayan korumalar için 'test kriteri' getirildi. Başbakanlık'a seçilen polisler Koruma Dairesi'nce oluşturulan üç kişilik heyet tarafından testlere tabi tutulacak. Testler; spor-kondisyon, savunma ve atış taktiklerini kapsayacak. Başarısız olan personel en az 5, en fazla 10 gün tamamlama eğitimine alınacak. Eğitim sonunda polisler tekrar teste sokulacak. Testleri geçemeyen polisler koruma yapılmayacak. Başbakan'ı koruyan Karşı Saldırı Timi'nde (KST) görev yapacak kadın polisler en az 1.70 cm, erkek polisler ise 1.85 cm olacak. Teknik, eğitici ve sürücü personel hariç tüm polislerde 40 yaşından gün almamış olma şartı aranacak. Baş­ba­kan­lı­k'­ta ça­lı­şan tüm po­lis­le­rin VIP (önem­li ki­şi­le­ri ko­ru­ma) kur­su­na ka­tıl­ma­sı zo­run­lu ola­cak. Bi­na ve te­sis ko­ru­ma hiz­met­le­rin­de gö­rev­li po­lis­ler en az 4 yıl is­tih­dam edil­me­den Başbaş­kan­lık'ın baş­ka bi­rim­le­ri­ne atan­ma­ya­cak. An­cak gö­rev­le­rin­de ba­şa­rı­lı olan, ya­ban­cı dil se­vi­ye­si yük­sek ve­ya zo­run­lu spor dal­la­rın­dan ez az bi­rin­de ba­şa­rı gös­te­ren po­lis­ler­de 4 yıl ça­lış­ma şar­tı aran­ma­ya­cak.(Bugün)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...