Kurban yakalama timleri iş başında

/ Kaynak: AA
Kurban yakalama timleri iş başında

YAŞAM Haberleri  / AA

Bazı şehirlerde ipini kopartarak kaçan kurbanlar belediyelerin "Kurban yakalama tim"leri tarafından yakalandı.

Yakutiye ilçesinde ipini kopartarak kaçan boğa, belediyenin "Kurban yakalama timi" tarafından bir evin bahçesinde sıkıştırılarak yakalandı. Aşağı Sanayi Mahallesinde Öztürk Tekin'e ait kurbanlık ipinin kopmasıyla evin bahçesinden kaçınca, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin "Kurban yakalama timi"nden yardım istendi. Girdiği bahçenin tel örgü ve duvarla çevrili olması nedeniyle çıkamayan boğa, kendisine müdahale etmeye çalışan ekiplere saldırdı. Korunmak için ağaç ve bahçe duvarı üzerine çıkan görevliler, bulundukları yerden hayvanı uyuşturucu iğne atan silahla vurarak sakinleşmesini sağladı.Boğa sahibine teslim edildi. Öte yandan Yunus Emre Mahallesi'nde, kontrol edilemeyen bir boğa da ekipler tarafından uyuşturucu iğneyle sakinleştirdi. Kurban yakalama timi sorumlusu Osman Sivri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, timin bayram süresince vatandaşa, 24 saat aralıksız hizmet edeceklerini söyledi. Alo 153 Zabıta Hattını aramaları halinde kısa sürede belirtilen adrese gelebileceklerini ifade eden Sivri, "Bayram süresince sadece kaçan hayvanlara değil, huysuz ve etrafına saldıran kurbanlıklara da müdahale ediyoruz. Vatandaşımız günün 24 saati bize ulaşabilir. Amacımız vatandaşımızın bayramını rahat ve huzurlu geçirmesini sağlamak" dedi. Timde görevli Mustafa Kınay da boğanın saldırısı sonucu korkudan duvara tırmandığını belirterek, "O anda nasıl olduysa boğa üzerime doğru koşmaya başladı. Elimde uyuşturucu iğne atan silah olması nedeniyle duvarın üzerine güçlükle çıkabildim. Görev başındayken zaman zaman böyle zorluklarla karşılaşıyoruz. Buda bizim işimizin renkli tarafı" diye konuştu.


Sakarya'da kaçan kurbanlık bayıltarak yakalandı
Sakarya'nın Serdivan ilçesinde kesim sırasında sahibinden kaçmayı başaran kurbanlık bayıltarak yakalandı. Serdivan Deprem Şehitliği Mezarlığı mevkisinde kesime götürülen bir boğa, son anda sahibinin elinden kaçmayı başardı. Kendisini yakalamaya çalışan vatandaşlara saldıran boğa için emniyet ekiplerine haber verildi. nbsp;Olay yerine gelen emniyet ekipleri de boğayı yakalayamayınca Sakarya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verildi. nbsp;Veterinerler, olay yerinde bekleyen boğaya silahla bayıltıcı iğne atarak beklemeye başladı. Belirlenen sürede boğanın bayılmaması üzerine birkaç defa daha iğne atıldı. Üzerine saplanan iğneler nedeniyle bayılan boğa, hemen kesilerek sahibine teslim edildi. nbsp;Boğaya yapılan iğnenin etin helalliğini bozmadığını belirten Veteriner Hekim Büşra Akbulut, solunumun yavaşladığı için hayvanın hemen kesildiğini söyledi. nbsp;Bayıltıcı iğnenin ette kalıtsal birşey bırakmadığını vurgulayan Akbulut, "Yaptığımız iğneler, kurbanın helalliğine bir zarar vermiyor. Kimsenin zarar görmemesi için bu bayıltıcı silahı kullanıyoruz ve bu şekilde yakalıyoruz. Diğer yöntemler hem insanlar hem de hayvanlar için tehlikeli. Kullandıımız ilaçlar, solunumu yavaşlatıyor ve bu nedenle hayvanın hemen kesilmesi gerekiyor. Bunun dışında hiçbir sakıncası yok" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...