Aysal, Yıldırım'ın izinde

Aysal, Yıldırım'ın izinde

SPOR Haberleri

Ünal Aysal'ın son dönemde verdiği kararlar, kongre üyelerine Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yönetim tarzını hatırlatıyor

14 Mayıs 2011'de tek aday olarak girdiği kongrede Galatasaray'ın başkanlığına seçilen Ünal Aysal, o günlerde camiayı birleştiren isim olmuştu. Üslup ve tarzı ile sadece sarı-kırmızılıların değil futbolseverlerin de ilgisini çekmiş ve "Beyefendi, kibar" yakıştırmalarıyla da ön plana çıkmaya başlamıştı. Galatasaray'da üst üste gelen başarıların ardından Başkan Ünal Aysal, inceden inceye kulüp içinde manevralar yapmaya başladı. İlk olarak geçtiğimiz yıl Mayıs ayında başkanlıktan istifa ederek kulübü kongreye götüren Ünal Aysal, böylece yönetimindeki yıldızının barışmadığı isimleri eleme imkanı bulmuştu. Sarı-kırmızılıların başkanının, böylece "tek adam olma" yolunda önemli bir adım attığı iddia edilmişti. Bu tür hamleler sonrasında sık sık "kurumsallaşıyoruz" demecini veren Aysal'ın politikalarının Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile paralellik göstermeye başlaması da dikkatlerden kaçmıyordu. Son olarak "eleman" dediği Teknik Direktör Fatih Terim ile yollarını ayıran Ünal Aysal, "Tek patron benim" mesajını bir kez daha veriyor ve Aziz Yıldırım'ın Alex'i ülkesine göndermesi arasında büyük benzerlik kurmamıza imkân tanıyordu. nbsp;
Kongre üyeleri, Teknik Direktör Roberto Mancini'nin, Terim'i öven sözlerine Galatasaray'ın resmi sitesinde sansür uygulanması ve İmparator'a katkılarından dolayı plaket verilmemesinin kulübün gelenekleriyle bağdaşmadığını dile getirirken kulislerde, "Ünal Aysal da Aziz Yıldırım'ın izinde" yorumları yüksek sesle yapılmaya başlandı. İşte bu noktada Aysal'ın aldığı kararlar ve yaptığı uygulamaları camianın önde gelen iki ismine sorduk:
Hayri Kozak: Kurumsallığa karşı
G.Saray son 4 ay içinde tarihinde iz bırakacak 2 çok önemli olay yaşadı. 21 Mayıs'ta yapılan yönetim toplantısında istifa kararı alarak yeni bir yönetimle seçime gidilmesi ve 24 Eylül'de G.Saray'a 6 şampiyonluk kazandıran Fatih Terim'in işine ani bir kararla son vermesi. Sayın Aysal kurumsallaşma için engel istememektedir. Bu da tek adamla yönetmek arzusunun açık örneğidir.
Turgay Kıran: Tek adam zihniyeti
Aslında çok uzun zamandır G.Saray tek adamlıkla yönetiliyor. Bunu değiştiren bir zihniyet gelmedi. G.Saray örf ve adetlerine, etik değerlerine sadık çağdaş bir vizyona sahip olması lazım. Çağdaşlığın ilk basamağı da demokrasidir. Seçilen bu arkadaşlara bu hakları vermeliyiz. Ama ne yazık ki, tarihimizin en ciddi patron zihniyeti taşıyan bir başkanla karşı karşıyayız.
Bahadır ÇOKİŞLER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...