Yüz nakilli Sert, üç ay sonra evine dönüyor

/ Kaynak: İHA
Yüz nakilli Sert, üç ay sonra evine dönüyor

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Türkiye'nin beşinci yüz ve ilk çene nakilli hastası Recep Sert, üç ay sonra yeni yüzüyle Bursa'daki evine doğru yola çıktı.

Türkiye'nin beşinci yüz ve ilk çene nakilli hastası Recep Sert, üç ay sonra yeni yüzüyle Bursa'daki evine doğru yola çıktı. Sert, Kurban Bayramının ardından hastaneye dönecek. nbsp;Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Recep Sert'e, 18 Temmuz'da Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın yüz ile alt ve üst çenesi nakledildi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından yapılan naklin üzerinden 89 gün geçti. Yüzündeki ödemleri gerileyen ve ihtiyaçlarını kendisi karşılayabilen Sert, enfeksiyon riskinin de azalması nedeniyle doktoru Prof. Dr. Ömer Özkan'ın izniyle özel otomobille evine doğru yola çıktı. Yaklaşık 3 ay önce çıktığı evine yeni yüzüyle geri dönecek olan Recep Sert'in bayramdan sonra geri döneceği belirtildi. Sert'in üçüncü kez sakal traşı yapıldığı öğrenildi. Dönerci ustalığı yapan Sert, 6 yıl önce elindeki tüfeğin ateş alması sonucu çenesinden yaralanmış, çenesinin üçte ikisini, 12 dişini, burnunu kaybetmişti.
SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...