Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

3 ETA üyesine 485'er yıl hapis cezası

/ Kaynak: AA
3 ETA üyesine 485'er yıl hapis cezası

DÜNYA Haberleri  / AA

İspanya Ulusal Mahkemesi, 2008'de bomba yüklü aracı patlatarak jandarmanın ölümüne neden olan 3 ETA üyesine 485'er yıl hapis cezası verdi.

İspanya'da terörle bağlantılı davalara bakan Ulusal Mahkeme, 22 Eylül 2008'de Cantabria bölgesinde bomba yüklü aracı patlatarak jandarma Luis Conde de la Cruz'un ölümüne neden olan 3 ETA üyesine 485'er yıl hapis cezası verdi. Ulusal Mahkeme'nin 1. nolu ceza kısmında görülen davada, ETA üyeleri Inigo Zapirain, Beatriz Etveberria ve Daniel Pastor'ın her birine terörist olarak adam öldürmekten 20'şer, 12 suçtan adam öldürmeye teşebbüsten 20'şer, 13 ayrı suçtan adam öldürmeye teşebbüsten 15'er ve kamu mallarına zarar vermekten 20'şer yıl olmak üzere 485 yıl hapis cezası verildiği açıklandı. İspanya'da özellikle terör üyelerine bu tip çok yüksek cezalar verilse de yasalara göre cezaevinde en uzun 30 yıl kalınıyor. nbsp;Mahkeme ayrıca, hayatını kaybeden jandarma De La Cruz'un eşine ve oğluna 250 biner avro tazminat ödenmesini karara bağladı. nbsp;İspanya'nın kuzeyindeki Cantabria bölgesindeki bir askeri vakıf binasının önünde 5 yıl önce gece yarısında meydana gelen olayda, yaklaşık 100 kilogram bomba yüklü aracın patlaması sonucu jandarma De La Cruz hayatını kaybetmiş, çevrede de ciddi hasar oluşmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...