Faruk Çelik'ten CHP'ye 'başörtüsü' tepkisi

/ Kaynak: İHA
Faruk Çelik'ten CHP'ye 'başörtüsü' tepkisi

Politika Haberleri  / İHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP'nin kamuda başörtüsü serbestliğini Danıştay'a taşımasını eleştirerek açıklamalarda bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP'nin kamuda başörtüsü serbestliğini Danıştay'a taşımasını eleştirerek, "Bu anlayışla siyasi partilerin günümüzde varlıklarını sürdürmeleri, güçlenmeleri, iktidara alternatif olmaları mümkün değil. Siyasi partiler bakış açısını değiştirmelidir" dedi. Bakan Çelik, özel hastanelerin fark ücretlerinin iki katına çıkarılmasıyla ilgili durumun vatandaşa yarayacağını, rekabetin olumlu yansıyacağını savundu. Bursa Valiliği'ndeki resmi bayramlaşma töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

"SİYASİ PARTİLER BAKIŞ AÇILARINI DEĞİŞTİRMELİDİR"
CHP'li vekillerin kamuda başörtüsü serbestliğini Danıştay'a taşıması ile ilgili Çelik, şunları söyledi: "Ben Türkiye'de önümüzdeki yerel seçimlerden sonra siyasi partilerin özellikle muhalefet kanadının özellikle kendisini gözden geçirme değil, kendisini masaya yatıracağı bir süreç yaşayacağımızı çok rahat bir şekilde söyleyebilirim. Türkiye'de insan hakları, demokrasi, muhafazakarlık, ulusalcılık anlamında siyasi partiler yerlerini çok daha belirgin hale getiriyorlar. Bugün siyasette bir açık alan çok net bir şekilde bulunmamaktadır. AK Parti aslında bu alanın büyük bir bölümünü doldurmuş bulunmaktadır. Siyasi partiler kendilerine alan bulamadıkları zaman bence bu yanlışlıkları yaparlar. Bu da bu yanlışlıklardan bir tanesidir. İnsanın eğitim, çalışma, temel haklarından biri olan inanç ve inancın gereğini yerini getirme ve bunu da çalışma hayatına yansıtma gibi haklarını hiçe sayan bir yaklaşımı anayasa mahkemesine taşıyıp bu yasağın devam etmesini sağlamaya çalışmayı hiçbir şekilde izah edilemez. Hiçbir siyasi partinin böyle yasakçı bir projesi olamaz. Olmamalıdır. Hele konu temel insan hakları ise böyle olmamalıdır. Ama bizim ana muhalefet partisi hala bu düzeyde olayları bu şekilde değerlendiriyor. Bu da Mart ayından sonra siyasette yine önemli kadrolarda değişimleri gösteriyor. Çağrıştırıyor. Çünkü bu anlayışla siyasi partilerin günümüzde varlıklarını sürdürmeleri, güçlenmeleri, iktidara alternatif olmaları bu bakış açılarıyla mümkün değil".


"5 YILDIZLI HİZMET ALAN FARKI ÖDER"
Özel hastanelerin fark ücretlerini iki katına kadar çıkartmasının vatandaşlar tarafından muayene ve ameliyat ücretlerinin de artacağı endişesi taşıdığının hatırlatılması üzerine Bakan Çelik, bunun özel sağlık kuruluşları ile ilgili bir düzenleme olduğunu kaydederek," Şu ana kadar yüzde 90'a kadar fark alınabiliyordu. Bunu iki katına kadar çıkardık. Ama bu iki katına kadar olacağı anlamını taşımaz. Bilakis rekabet ortamı olacak. Geçmiş yıllarda 3 katına kadar fark alma imkanı vardı. Bu dönemde birçok branşlarda fark alınmıyordu. Neden? Hastaneler arasındaki rekabetten dolayı. Ben bunun vatandaşa çok olumsuz olarak yansıyacağı inancında değilim. Rekabet ortamında piyasa kendini dengeleyecektir. Tabiki kamu hastaneleri çok daha nitelikli hale geliyor. Üniversite, şehir hastaneleri kuruluyor. Eğitim, üniversite ve devlet hastanelerinde birinci ikinci basamakta güzel hizmetler mutlaka veriliyor. Hepsine bayram dolayısıyla teşekkür ediyor. Tüm sağlık çalışanlarının bayramlarını kutluyorum. Fakat özel hastaneler de ciddi yatırımlar yapıyor. Ve adeta 5 yıldızlı bir hizmet sunuluyor. Bu şekilde hizmet almak isteyen vatandaşlarımız da var. Dolayısıyla onların bu hizmeti alırlarken bu farkı da ödemeleri bir anlamda doğal. Çünkü devlet o tedavinin kamu tarafından yapılmasını engelleyici bir şey ortaya koymuyor. Ama çok daha konforlu bir ortamda hizmet almak istiyorsanız onun da mutlaka bir farkı olacaktır. Çünkü kamu maliyetleriyle özelin maliyetleri arasında farklılıklar var. Kamuda tüm sağlık çalışanlarının ücretleri kamu tarafından karşılanıyor. Binaları, elektriği suyu karşılanıyor. Ama özel sektörde ise bunların tümü şirket sahibine aittir. Burada sağlık uygulama fiyatlarında çok da aralarında fark olmadığına göre bu farkın bu yönüyle de olması çok doğal. Ama göreceksiniz, vatandaş bu rekabet ortamından olumsuz etkilenmeyecektir. Bunu rahat bir şekilde söyleyebiliriz. Aksine bizim elimizi güçlendirici bir durum. Denetimlerimizi yapıyoruz. Bundan sonra denetimlerimizi çok daha sıkı ve yaygın bir şekilde yapma imkanını elde etmiş olacağız. Çünkü özel hastanelerin hiçbir mazereti kalmamış oluyor" şeklinde konuştu.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...