Mavi Marmara sanığı İsrail amiraline şok sorgulama

Mavi Marmara sanığı İsrail amiraline şok sorgulama

GÜNDEM Haberleri

Mavi Marmara baskını sırasında İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı olan Eliezer Marom Londra'da gözaltına alındı ve sorgulandı.

Mavi Marmara gemisi baskını sırasında İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan Tümamiral Eliezer AlfredMarom, dün Londra'daki Heathrow Havaalanı'nda gözaltına alındı. Gözaltı sonrası açıklama yapan Marom, Mavi Marmara ile ilgili en ufak bir soruya bile maruz kalmadığını söyledi. İsrail basını, Mavi Marmara baskını sırasında Deniz Kuvvetleri Komutanı olan Eliezer Marom'un sorgusunun birkaç dakika sürdüğünü ve daha sonra serbest bırakıldığını belirtti. İsrailli komutanın neden sorgulandığı ya da kendisine ne gibi sorular sorulduğu ise belirtilmedi.

'5 DAKİKA SORGULANDIM'

Gözaltı sonrası İsrail ordu radyosuna konuşan Marom, "Beni 5 dakika ya da daha kısa bir süre sorguladılar. Başka bir odaya da almadılar. Bana bazı sorular soruldu. Pasaportuma baktılar. Ancak Mavi Marmara ile ilgili en ufak bir soru dahi sormadılar" dedi.

nbsp;

İsrail eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Eliezer Alfred Marom, Londra'daki Heathrow Havaalanı'ndaki gözaltı sırasında ne tür sorulara maruz kaldığı konusunda ise bilgi vermedi.

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, İsrail'in Londra Büyükelçiliğinin, Marom'un gözaltına alındığını doğruladığını ve "Bu sorunla hemen ilgileniyoruz" dediklerini yazmıştı.

SANIKLAR ARASINDA

İsrail'in Gazze'ye 2008'de düzenlediği Dökme Kurşun Operasyonu ve 2010'da Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisi baskını sırasında İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan Tümamiral Marom, geçtiğimiz hafta İstanbul'da duruşması yapılan Mavi Marmara davasının da sanıkları arasında bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...