BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Sağlıklı bir iftar

Sağlıklı bir iftar

Diyetisyen ve doktorların bugünlerde, “Aman midenize fazla yüklenmeyin, iftar ve sahurda ağır yemekler yemeyin” şeklindeki uyarılarını duymayan artık kalmamıştır.



Diyetisyen ve doktorların bugünlerde, “Aman midenize fazla yüklenmeyin, iftar ve sahurda ağır yemekler yemeyin” şeklindeki uyarılarını duymayan artık kalmamıştır. Bütün bir gün boş kalan mide tam ‘dinleniyorum’ dediği anda iftarda uğradığı hücumla ne olduğunu bile anlamıyor. Uzmanlar, Ramazan’da hafif yemekler tercih edilirse sağlık açısından daha yararlı olacağını söylüyor. Sicilya usulü yoğurtlu makarna Malzemesi: 500 gr. ince düz makarna, 50 gr. tereyağı, 50 gr. permesan peynir, 400 gr. yoğurt, 200 gr. haşlanmış bezelye, 3 adet küçük kabak, 3 adet küçük havuç, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı maydonoz. Hazýrlanýþý: Küçük doğranmış sebzeleri, diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Yoğurdu bir tel yardımıyla çırpıp, sos kıvamına getirin. Çok ince kıyılmış sarımsağı, rendelenmiş permesan peynirini ve haşlanmış sebzeleri yoğurda ekleyip karıştırın. 10-12 dakika süreyle haşladığınız makarnaları, eritilmiş tereyağı ile harmanlayın ve servis tabaklarına alın. Üzerine hazırladığınız sebzeleri ve yoğurt sosu ekleyip, kıyılmış maydonozla süsleyin Bursa usulü etli pide Bayatlayan pideleri atmayın, bir sonraki gün için yemek olsun... Oruçluyken aç karnına yapılan alışverişlerin nasıl olduğunu hepimiz biliriz. Raflarda ne kadar yiyecek şey varsa almak isteriz. Aynı şekilde, ekmek ihtiyacı 2 taneyse, Ramazan’da bu sayı 3-5 pideye çıkıveriyor. Haliyle pideler fazla gelip yenmiyor ve bayatlıyor... Malzemesi: 1 kg. kuzu kol- 2 adet domates- 1 adet orta boy soğan - 1 tatlı kaşığı tarçın - Yarım tatlı kaşığı karabiber, tuz - 100 gr. tereyağı - yarım demet maydonoz - 1 adet Ramazan pidesi (taze olmayacak) Hazýrlanýþý: Kuşbaşı doğranmış kemiksiz etleri yıkayın. Bir tencereye aldıktan sonra bıraktığı suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Suyunu çekince içine bir kaşık yağ koyup, küçük küçük doğranmış soğanları ilave edin. Soğanlar pembeleşince kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ilave edin. Baharatları ilave ettikten sonra 2.5 su bardağı sıcak su koyarak, yavaş ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ilave edin. Diğer tarafta pideleri kare kare keserek servis tabağına yerleştirin. Pişen etin baharatlı suyu ile pideleri hafif ıslatın. Üzerine bolca etlerden yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirerek ince kıyılmış maydonozla servise sunun. Ünlü markalar Türkiye’de Dünyanın en ünlü kaliteli ve seçkin çocuk giyim markaları Türkiye’ye B&G Store tarafından getiriliyor. Türkiye pazarına girdiği andan itibaren modadan sanata, TV yıldızlarından sanayicilere kadar tüm ünlü şahsiyetlerin alışveriş merkezi haline gelen B&G Store’larda her aradığınızı bulmak mümkün. Bodrum Torba Samara Otel’de 2001 kreasyonunu tanıtan B&G Store, bebek giyimden 16 yaşa kadar genç gruba seçkin, kaliteli ve dünya modası giysileri sunuyor. İmigran Nazal Sprey’le rahatla Migren hastalığının tedavisinde kullanılan İmigren adlı ilacın sprey formu, İmigren Nazal piyasaya çıktı. İmigran Nazal Sprey, kullanıldıktan 15 dakika sonra etkisini göstererek, migren hastalarının rahatlamasını sağlıyor. İmigran Nazal Sprey, başağrısının şiddetini hızla azaltarak migren hastasının rahatlamasını sağlıyor ve günlük aktivitelerdeki kısıtlamayı ortadan kaldırıyor. Portakallı sütlaç - (3 kişilik) Malzemesi: 1 kg. süt - 1 fincan pirinç - 1 su bardağı şeker - 1 adet portakalın suyu - 3 adet yumurta - 1 yemek kaşığı margarin - 1 tutam vanilya Hazırlanışı: Pirinci suyla pişirip süzün. 1 kg. sütün içine dökün. 1 bardak portakal suyunu, margarini, vanilyayı ilave edip 15-20 dakika pişirin. Sonra şeker ve yumurtayı çırpıp sütle karıştırın. Yağlanmış kalıplara döküp su dolu tepsinin içine yerleştirip 25-30 dakika pişirin.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 110248
    % 0.84
  • 3.8277
    % -0.93
  • 4.5278
    % -0.49
  • 5.1355
    % -0.16
  • 155.463
    % -0.28
 
 
 
 
 
KAPAT