Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Tüp bebek' için aileler tepit edildi, tedaviye başlandı

/ Kaynak: AA
'Tüp bebek' için aileler tepit edildi, tedaviye başlandı

EĞİTİM Haberleri  / AA

Fatma Şahin, "Ailelerin Umudu Gerçek Oluyor" projesi kapsamında Gaziantep'te ikiz bebek sahibi olan Yücel ailesini ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye genelinde bebek sahibi olmayan kişilerin taramasını yaptıklarınıbelirterek, "2 bin 500 aileyi belirledik, bunların 900'ü tedaviye başladı, 800'nün tedavisi sonuçlandı. Şu anda 250 çiftin bebeğinin olduğu müjdesini aldık" dedi. Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 7 Aralık 2012'de başlattığı "Ailelerin Umudu Gerçek Oluyor" projesi kapsamında Gaziantep'te ikiz bebek sahibi olan Yücel ailesini ziyaret etti. Aydın ve Zeliha Yücel çiftiyle Mevlana Mahallesi'ndeki evlerinde görüşen Şahin, ikizlere altın taktı. Kız bebeği kucağına alarak seven Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, başlattıkları kampanyayla çocuk sahibi olmayan ailelerin umutlandığını söyledi. Yücel çiftinin de 5 yıllık bebek özleminin son bulduğunu belirten Şahin, "Sosyal güvencesi olmayan ailelere yeni bir kampanya başlattık. Acıbadem tüp bebek tedavisini hastanede karşılıyor. Biz de sosyal yardımdan hastane masrafı dışından bütün masrafları karşılıyoruz" diye konuştu. Özel bir hastanenin tüp bebek konusunda kendilerine destek verdiğini anlatan Şahin, çocuğu olmayan ailelerle ilgili araştırma yaptıklarını hatırlatarak, şunları söyledi: "81 il ve ilçelerde tarama yaptık. 2 bin 500 aileyi belirledik, bunların 900'ü tedaviye başladı, 800'nün tedavisi sonuçlandı. Şu anda 250 çiftin bebeğinin olduğu müjdesini aldık. Eğer ikiz olursa da 500 bebeğimiz olacak. Bizim açımızdan çok heyecan verici. Allah kimseyi evlatsız bırakmasın, Allah kimseyi anasız, babasız bırakmasın, sıcak yuva, annesiyle babasıyla evlatlarıyla güzel oluyor." Tüp bebekte hakkın daha önce 2 olduğunu anımsatan Şahin, son pakette bu hakkı da 3'e çıkarttıklarını söyledi. Anne Zeliha Yücel de çok mutlu olduğunu belirterek, kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Baba Aydın Yücel ise kız çocuğuna Fatma, erkeğe de Recep Tayyip ismini vereceğini belirtti. Bakan Şahin, Fatma'nın, bebeğin göbek ismi olmasını istedi.


EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...