Gabar Dağı'nda anne sesi, kucaklaşma ve gözyaşı

Gabar Dağı'nda anne sesi, kucaklaşma ve gözyaşı

GÜNDEM Haberleri

6. Motorize Piyade Tugay Komutanlığında vatani görevlerini yapan 5 askerin ailesi kışlaya davet edilerek, sürpriz şekilde çocuklarıyla buluşturuldu.

Yıllarca şiddetli çatışmalarla gündeme gelen Şırnak'ın Gabar Dağı, bu kez, asker ve vatandaşların kucaklaşarak bayramlaşmasına sahne oldu. Gabar Dağı eteğindeki Akçay mezrasında asker ve vatandaşlar sabah camide birlikte bayram namazı kılarak, bayramlaştı. Şehitlik ve mezarlık ziyaretinin ardından vatandaşlar, Akçay 6. Motorize Piyade Tugay Komutanlığına davet edildi. Burada, askerlerden oluşan takım ile Akçay mezrasında yaşayan gençler arasında futbol maçı yapıldı. 2-2 berabere biten maç sonrası baklava ikram edildi. Kışlada düzenlenen bayramlaşmada Tugay Komutan Vekili Piyade Kıdemli Albay Selçuk Şeran, askerlerin bayramını kutladı.

ASKERLERE BAYRAM SÜRPRİZİ

Genelkurmay Başkanlığının organize ettiği etkinlik kapsamında, 6. Motorize Piyade Tugay Komutanlığında vatani görevlerini yapan 5 askerin ailesi kışlaya davet edilerek, sürpriz şekilde çocuklarıyla buluşturuldu. Er Cihan Şahin, Onbaşı Ömür Özeken, Er Murat Biyan ve Er Mustafa Kutluca, İstanbul, Kırklareli, Siirt ve Şanlıurfa'dan getirilen aileleriyle bir araya geldi. Çocuklarına sarılarak hasret gideren aileler, kendilerine en büyük bayram hediyesinin bu şekilde verildiğini ve adeta çifte bayram yaşadıklarını dile getirdi. Askerler de kendilerini bayramda aileleriyle buluşturan komutanlarına teşekkür etti. -

BİN 500 METREDE KUCAKLAŞMA

Bu arada bin 500 metre yükseklikteki Halis Tepesi mevzisinde nöbet tutan 5 aylık asker Piyade Onbaşı Ünal Yakar'a, Osmaniye'den getirilen ailesi zırhlı araçla bölgeye götürülerek sürpriz yapıldı. Nöbet kulübesinde anne ve babasını karşısında gören Piyade Er Yakar, sevinçten gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunu yaklaşık 3 aydır görmeyen anne Songül Yakar'ın ''Kuzucuğum, yavrum'' diye seslenmesi duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Anne Songül ve baba Mehmet Yakar, çok mutlu olduklarını belirterek, vesile olanlara teşekkür etti. Yakar ailesi, çocuklarının askerlik yaptığı mevziyi gezerek, silah arkadaşlarının da bayramını kutladı.

VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞMA

Etkinlikler kapsamında Akçay mezrası ve çevre köylerden kışlaya gelen vatandaşlarla askerler yemekte buluştu. Tugay Komutan Vekili Albay Şeran, gelen vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, bayramlarını kutladı. Öte yandan bazı rütbeli askerlerin aileleri mezradaki evleri ziyaret ederek, bayramlaştı. Albay Şeran, yaptığı açıklamada, aileri çocuklarıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, ''Bizim için çok duygulu ve güzel oldu. Sembolik de olsa çok güzel bir uygulama'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...