Güney Kore'de gemi faciası, 19 mürettebat kayıp

/ Kaynak: AA
Güney Kore'de gemi faciası, 19 mürettebat kayıp

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Kore'nin güneydoğu sahili açıklarında demirli, Panama bandıralı bir yük gemisinin batması sonucu 19 mürettebatın kaybolduğu bildirildi.

Güney Kore sahil güvenlik teşkilatından yapılan açıklamada, Pohang Limanı açıklarında demirli 8 bin 641 tonluk geminin, şiddetli dalgalar nedeniyle dalgakirana çarpması sonucu büyük bir bölümünün sular altında kaldığı belirtildi. Geminin 18 Çinli ve 1 Vietnamlı mürettebatından, olayın üzerinden 9 saat geçmişolmasına karşın hala bir haber alınamadığı nbsp;kaydedilen açıklamada, güçlü rüzgarlar ve şiddetli dalgaların kurtarma çalışmalarını engellediği ifade edildi. Sahil güvenlik yetkilileri, olayın, geminin 130 ton gemi yakıtı ve dizelden oluşan yükünü limana boşalttıktan sonra Japonya'ya gitmeye hazırlandığı sırada meydana geldiğini bildirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...