Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD Senatosunda restleşmeler sürüyor

/ Kaynak: AA
ABD Senatosunda restleşmeler sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçi liderler, kendilerinin hazırladığı bir plan açıkladı ancak plan reddedildi.

Amerikan AP ajansına göre, Cumhuriyetçilerin üst kadrosunun hazırladığı plan, hükümetin 15 Ocak'a kadar fonlanmasına ve Hazine Bakanlığının da borçlanma kapasitesinin 7 Şubat'a kadar uzatılmasına imkan tanıyor ancak sağlık reformunda yine birtakım kısıtlamalara gidiyor. Plan, tıbbi gereçlerin üzerindeki yeni vergilerin 2 yıl süreyle askıya alınmasını ve Kongre üyelerinin sağlık sigortalarına federal hükümetin katkılarının ortadan kaldırılmasını öngörüyor. Ancak planla ilgili haberler çıkar çıkmaz Beyaz Saray, bir açıklama yaparak planı reddetti. Beyaz Saray Sözcüsü Amy Brundage, açıklamasında, "Başkan Obama, Kongre üyelerinin bir bütçe geçirme ve ülkenin borçlarını ödeme şeklindeki en temel sorumluluklarını yerine getirmek için fidye isteyemeyeceğini defalarca belirtti. Maalesef, Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçilerin son teklifi de daha en başta hükümeti kapanmaya zorlayan küçük bir grup Çay Partisi Cumhuriyetçilerini tatmin etmeye yönelik tek taraflı bir girişim olarak tam da bunu yapıyor" ifadesini kullandı. "Senato'daki Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin, Amerikan ailelerine ve işletme sahiplerine zarar veren üretilmiş krizleri sona erdirmek için iki partili ve iyi niyetli bir çaba gösterdiğini" belirten Brundage, "ABD'nin borçlanma yetkisinin süresinin dolmasına sadece birkaç gün kala, Temsilciler Meclisi'nin de aynısını yapmasının zamanı" dedi. Plan bunun yanında, Cumhuriyetçi Parti içerisinden de karışık tepkiler aldı, Bu nedenle planın, Meclis'e sunulsa bile geçip geçmeyeceği şu an belirsiz. Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi John Boehner da geri adım atarak, "Kam olarak ne yapacağımıza dair bir karar yok" dedi. "İleriye dönük bir yol bulmaya çalıştığını" ifade eden Boehner, "Hangi yöne gidileceği konusunda çok sayıda fikir bulunmakta" diye konuştu. Senato'daki Demokrat Çoğunluk Lideri Harry Reid de Cumhuriyetçilerin hazırladığı plana tepki göstererek, "Senato'dan geçmeyecek" şeklinde net bir tepki ortaya koydu.

-Obama, Temsilciler Meclisi'ndeki Demokrat liderlerle görüşecek-
Öte yandan, krize bir çözüm bulunması için çabalayan ABD Başkanı Barack Obama'nın, bugün Beyaz Saray'da Temsilciler Meclisi'ndeki Demokrat liderlerle görüşeceği bildirildi Beyaz Saray, görüşmeye, Temsilciler Meclisi Demokrat Azınlık Lideri Nancy Pelosi ile Demokrat milletvekilleri Steny Hoyer, Jim Clyburn, Xavier Becerra, Joe Crowley, Steve Israel ve Chris Van Hollen'in katılacağını belirtti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...