İran ile müzakereler yolunda gidiyor

/ Kaynak: AA
İran ile müzakereler yolunda gidiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İran'la, AB başkanlık ettiği BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1) arasındaki nükleer müzakerelerin ilk günkü bölümü tamamlandı.

BM Cenevre Ofisi'nde yapılan müzakerelere yarın da devam edilecek. İlk günkü bölümün ardından, P5+1 ülkeleri heyetine başkanlık eden AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın sözcülüğünü yapan Michael Mann, taraflar arasında, İran'ın nükleer programına ilişkin "ilk kez çok detaylı teknik görüşmeler yapıldığını" bildirdi. Mann, Yüksek Temsilci Ashton ve İran Dışişleri Bakanı ve müzakerecisi Muhammed Cevad Zarif'in ikili görüşme yapacaklarını da belirtti. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı ise ilk günkü görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, görüşmelerin iyi ve yapıcı geçtiğini söyledi. Arakçı, müzakerelerin "çok ciddi" olduğunu ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...