Türkiye yenilirse ne olur

Türkiye yenilirse ne olur

SPOR Haberleri

Türkiye nefesini tuttu Hollanda maçını izliyor. Peki Milliler gruptan nasıl çıkar?

Son maçlar öncesinde D Grubu'nda Türkiye ile Romanya'nın 16'şar, Macaristan'ın 14 puanı bulunuyor. Gol averajda Romanya'ya 4 gol üstünlük sağlayan Türkiye, ikinci sırada yer alıyor. Türkiye'nin, Hollanda'yı 1-0 ya da 2-1'lik sonuçlarla yenmesi halinde, Romanya Estonya'yı en az 5 gol farkla yenmek zorunda. Ay-yıldızlı ekip 2 farklı skorla kazanırsa Rumenlere nbsp; 6 fark lazım. Türk Milli Takımı Hollanda'ya yenilirse Romanya'ya beraberlik de yeterli olacak. Romanya ve Türkiye'nin son maçlarda berabere kalması durumunda ise gol averajı nedeniyle Türkiye play-off biletini alacak.

Hollanda'ya 8-1 yenilerek dördüncü sıraya gerileyen Macaristan'ın da son maçlarda matematiksel olarak ikincilik olasılığı var. Romanya ve Türkiye'nin mağlup olması halinde Macaristan, evinde Andorra'yı yenerse grup ikinciliğini elde edecek.

En kötü ikincilik tehlikesi yok gibi

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde en kötü grup ikincisi play-off'ta yer alamayacak.

Elemelerde yapılacak son maçlar öncesi en kötü ikinci çok büyük olasılıkla B Grubu'ndan çıkacak.

İtalya'nın 21 puanla Brezilya biletini aldığı B Grubu'nda son maçlar öncesi ikinci Bulgaristan ve üçüncü Danimarka'nın 13, dördüncü Çek Cumhuriyeti ile beşinci Ermenistan'ın 12'şer puanı bulunuyor. Bu grubun ikinci sırada tamamlayacak takım en iyi olasılıkla 16 puana ulaşacak ve çok büyük ihtimalle 9 grup arasında "en kötü ikinci" olarak play-off dışı kalacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...