Hamileler kurban etlerini 24 saat bekletmeli

/ Kaynak: AA
Hamileler kurban etlerini 24 saat bekletmeli

SAĞLIK Haberleri  / AA

Nazan Karahan, "Gebelikte kurban etlerinin buzdolabında 24 saat dinlendikten sonra tüketilmesi gerekiyor" dedi.

Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne adaylarının Kurban Bayramı'nda kızartılmış değil, haşlama, buğulama veya fırında pişirilmiş Eti tercih etmesinin doğru olacağını söyledi. Gebe kadının günlük ortalama 150 gram kırmızı et tüketmesi gerektiğini ifade eden Karahan, "Gebelikte sık karşılaşılan hazımsızlık, mide yanması gibi sorunların görülmemesi için, kurban etlerinin buzdolabında 24 saat dinlendikten sonra tüketilmesi gerekiyor. Etin mutlaka bol yeşil salata veya sebze ve portakal suyu gibi C vitamini içeren besinlerle tüketilmesini öneriyoruz" diye konuştu.

Et tüketiminde aşırıya kaçmamak gerektiğini anlatan Karahan, "Kırmızı et, en iyi protein kaynakları arasındadır. Çiğ et tüketiminden özellikle kaçınmak gerekir. Etin iyi pişmiş olması önemli" dedi. Karahan, iç yağların yemeklere katılmasının ise son derece sağlıksız bir beslenme şekli olduğunu kaydetti.

SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...