Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meteorolojiden tatilcilere hava durumu uyarısı

Meteorolojiden tatilcilere hava durumu uyarısı

YAŞAM Haberleri

Yarın öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyılarında başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların fırtınaya dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyılarında başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, zamanla bölge geneline yayılması ve akşam saatlerinde etkisini artırarak Çanakkale ve Balıkesir'in Ege Denizi kıyılarındaki ilçeleriyle, İzmir'in kuzey ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Kıyı Ege için, yarın kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısında bulunuldu. Bölge genelindeyse akşam saatlerinden itibaren rüzgarın kuvvetlenerek güney ve güneybatı (lodos) yönlerden, zaman zaman 50-70 km hıza ulaşıp, fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Yağışın, perşembe gün boyu bölge genelinde (İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir) kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde devam edeceği öngörülüyor.

Tahmin edilen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar, kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle, vatandaşların ve ilgililerin, meydana gelebilecek olumsuzluklara (yerel su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksama vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

METEOROLOJİ'DEN BAYRAM RAPORU

Kurban Bayramı ve tatilinde havanın bugünden itibaren aşağıdaki şekilde olması tahmin edilmektedir.

15 Ekim 2013 Salı (Bayramın 1. Günü) Yurtta yağış beklenmiyor. Doğu bölgelerimizin parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer iç ve batı bölgelerimizin az bulutlu ve açık geçeceği, hava sıcaklıklarının ise tüm yurtta 2 – 4 derece artacağı bekleniyor.

16 Ekim 2013 Çarşamba (Bayramın 2. Günü) Ülke genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla batı bölgelerde bulutlanmanın artacağı Marmara'nın kuzey ve batısı ile kuzey Ege kıyı kesiminin sağanak yağmurlu geçeceği hava sıcaklıklarının tüm yurtta artmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

17 Ekim 2013 Perşembe (Bayramın 3. Günü) yurdumuzun batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu Marmara, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Akdeniz'in sağanak yağışlı, doğu bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu geçeceği, hava sıcaklığının batı bölgelerimizde yağışla birlikte azlacağı, doğu bölgelerimizde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

18 Ekim 2013 Cuma (Bayramın 4. Günü) Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolunun batısının sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği ve hava sıcaklığının yağış alan bölgelerde biraz azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

nbsp;Yağışlı havanın 19 Ekim 2013 Cumartesi günü Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolunun Kuzeydoğu kesimlerinde de yağışlara neden olduktan sonra yurdumuzu terkedeceği tahmin edeceği tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...