El Kaide lideri El- Libi mahkemeye çıkarıldı

/ Kaynak: AA
El Kaide lideri El- Libi mahkemeye çıkarıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Libya'daki operasyonda yakalanıp New York'a getirilen El Kaide liderlerinden Ebu Enes el-Libi, terör suçlamasıyla federal mahkemeye çıkarıldı.

Libya'daki operasyonun ardından ilk sorgusu ABD Deniz Kuvvetlerine ait savaş gemisinde yapılan El Kaide liderlerinden El-Libi bugün mahkemeye çıktı. El-Libi, Manhattan'daki federal mahkemede görülen duruşmada, ''ABD elçiliklerinin bombalanması planına yardım ve gözetim'' suçunu kabul etmeyerek, suçsuz olduğunu iddia etti. New York Güney Bölge Federal Başsavcısı Preet Bharara dün yaptığı basın açıklamasında, 1998'de Afrika'daki ABD Büyükelçiliklerine düzenlenen bombalı saldırıları yönettiği ileri sürülen El-Libi'nin salı günü mahkemeye çıkarılacağını bildirmişti. Öte yandan, Senato Adalet Komitesi Başkanı Vermont Senatörü Patrick J. Leahy, Obama yönetiminin El-Libi'nin Manhattan'da bir federal mahkemede hakim önüne çıkarma kararını alkışladığını belirtirken, bunun "Amerika Birleşik Devletleri'nin dünyanın en güçlü ülkesi olduğu'' gösterdiğini belirtti. nbsp;Cumhuriyetçi Parti New York Milletvekili Peter King ise CNN'e yaptığı açıklamada, Libi'nin ABD topraklarında olmasını ''talihsizlik'' olarak yorumlayarak, bunun ABD politikasının bir kusuru olarak gözükeceğini Guantanamao'da askeri komisyon tarafından yargılanmış olsaydı bu sorunun olmayacağını ileri sürdü. New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi tarafından 2001 yılında Suudi Arabistan, Yemen ve Somali'deki ABD büyükelçilik binalarına düzenlenen saldırılarıda rolü olmakla suçlanan El-Libi, 5 Ekim'de ABD Delta Güçleri tarafından Libya'da yapılan operasyonda gözaltına alınmıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...