Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa internetten alışverişi tercih etti

Avrupa internetten alışverişi tercih etti

Ekonomi Haberleri

AB ülkelerinde internet üzerinden alışveriş oranı yüzde 59'a yükseldi.

Avrupa Birliği'nin istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre üye ülkelerde internetten alışveriş yapanların oranı yüzde 59'a yükseldi. Eurostat, internetten alışveriş yapanların oranının en yüksek olduğu AB ülkesinin ise yüzde 82 ile İngiltere olduğunu belirledi. İngiltere'yi, yüzde 79'la Danimarka ve İsveç izliyor. Oranın yüksek olduğu diğer ülkeler ise Almanya (yüzde 77), Lüksemburg (yüzde 73) ve Finlandiya (yüzde 72) olarak sıralanıyor.

Eurostat'a göre internetten alışverişe en az ilgi gösterilen AB ülkeleri ise Estonya ile İtalya (yüzde 29), Bulgaristan (yüzde 17) ve Romanya (yüzde 11) oldu. İnternet üzerinden yapılan alışverişte en çok ilgi gösterilen alanların başını yüzde 32'yle giyim ve yolculuk/tatil sektörleri çekiyor. Bu alanları ise kitap/dergi (yüzde 23) ve besin (yüzde 9) izledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...