Van Gaal, 'Aldığımız sonuç sürpriz olmadı'

Van Gaal, 'Aldığımız sonuç sürpriz olmadı'

SPOR Haberleri

Türkiye'yi 2-0 yenen Hollanda'nın teknik direktörü Louis van Gaal, aldıkları sonucun sürpriz olmadığını söyledi.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki son maçında Türkiye'yi 2-0 yenen Hollanda 'nın teknik direktörü Louis van Gaal, aldıkları sonucun sürpriz olmadığını söyledi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Louis van Gaal, hem kendilerinin hem de Romanya'nın kazanacağını daha önce ifade ettiğini vurgulayarak, "Kazanacağımıza inanıyordum. İki maçın sonucunun böyle gerçekleşmesi benim adıma sürpriz olmadı" dedi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Maça çok iyi başladıklarını ve top hakimiyetini ellerinde tuttuklarını kaydeden van Gaal, "Türk Milli Takımı'nın bireysel oyuncu yeteneklerinin ne kadar iyi seviyede olduğunu bildiğim için çekiniyorduk. İnanılmaz taraftar desteği olması nedeniyle de çekincelerimiz vardı. 90 dakika defans konsantrasyonumuz çok iyiydi. Türk taraftarları bize de iyi tepki verdi. Bundan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Maçın hakemini eleştiren van Gaal, "Hakem iyi performans göstermedi. İki sarı kartımızı yanlış verdi. Taktiksel anlamda oyunumuzu bu çok engelledi. Bazı oyuncuları devre arasında bundan dolayı çıkarmak zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi yenmelerine rağmen seri başı olamayacakları yönündeki soruyu ise tecrübeli çalıştırıcı, "Her zaman oyunun kurallarına uyan biriyim. FIFA'nın kurallarına uymamız gerektiği ortada. Yapılacak bir şey yok. Kura çekimleri elbette zordur. Ancak Hollanda Milli Takımı'nın her zaman seri başı olması gerekiyor. Oynanan futbol da bunu destekliyor" şeklinde cevaplandırdı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
A Milli Takım'ın D Grubu'nu dördüncü sırada bitirmesiyle ilgili de Hollandalı teknik adam, "İlk maçta da söylemiştim. Türk Milli Takımı bireysel yetenek olarak yüksek seviyede. Ancak takım oyununun ne kadar önemli olduğunu da belirtmiştim. Dördüncü sırada olmalarının en büyük nedeni bu" diyerek sözlerini tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...