En kötü ikinci Danimarka

En kötü ikinci Danimarka

SPOR Haberleri

9 grup ikincisi arasında Play-Off oynayamayacak en kötü ikinci, Malta'ya gol yağdıran Danimarka oldu.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde son maçlar öncesi en kötü ikincinin B Grubu'ndan çıkması bekleniyordu. Beklenen de gerçekleşti. Geçen cuma akşamı Ermenistan'a yenilen ama yine de son maçlara 2. sırada giren Bulgaristan bu kez de ÇekCumhuriyeti'ne yenildi. Takipçisi Danimarka ise Malta'yı 6 golle mağlup edip ikinci sırayı ele getirdi. Ancak buna rağmen Danimarkalılar, 9 gruptaki ikinciler arasında en kötüsü olduğu için Play-Off'un dışında kaldı. Bulgaristan sahasında Çek Cumhuriyeti'ne 52. dakikada Borek Dockal'ın golüyle 1-0 mağlup oldu. Bulgarlar böylece işi en kötü ikinci olma ihtimaline bile bırakmadan Play-Off rüyasına veda etti.

Bulgaristan ile aynı puana sahip Danimarka ise sahasında Malta'yı 8. ve 74. dakikalarda Rasmussen, 11. ve 39. dakikalarda penaltılardan Daniel Agger, 28. dakikada Andreas Bjelland ve 84. dakikada Nicki Bille Nielsen'in golleriyle 6-0 yendi. Ancak Danimarkalılar buna rağmen 9 grup ikincisi arasında en kötüsü olmaktan kurtulamadı ve Play-Off oynama hakkını elden kaçırdı.

Grupta liderliği önceden garantileyen İtalya ise sahasında Ermenistan ile 2-2 berabere kaldı.

Bu maçlar sonunda B Grubu'nu İtalya 1., Danimarka 2., Çek Cumhuriyeti 3., Bulgaristan 4., Ermenistan 5., Malta ise 6. tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...