Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kurban Bayramı kanı durdurmadı

Kurban Bayramı kanı durdurmadı

DÜNYA Haberleri

Kuban Bayramı'nın gelmesi bazı Müslüman ülkelerde kanı durdurmaya yetmedi.

IRAK: Kerkük'ün El Dubbat Mahallesi'ndeki Kudüs Camisi önünde, Kurban Bayramı namazı çıkışı esnasında meydana gelen patlamada 11 Iraklı öldü, 22'si yaralandı. DHA hayatını kaybedenlerin Türkmen olduğunu aktardı.
AFGANİSTAN: Logar vilayetinde bayram namazından sonra tebrik konuşması için mihraba gelen Vali Arsala Cemal, mikrofona yerleştirilen bombanın patlamasıyla hayatını kaybetti. Daha önce düzenlenen suikast girişimlerinden yara almadan kurtulan Cemal, Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'ye yakın bir isimdi. Saldırıda 5'i ağır en az 15 kişi de yaralandı.
MYANMAR: Aşırılık yanlısı Budistlerin Müslüman azınlığa yönelik saldırıları sürdürdüğü Myanmar'da lüks bir otelde, bir restoranda, bir Budist tapınağında, bir otobüs durağında ve bir otomobilin altında bombalar patladı. El yapımı basit bombalar can kaybına neden olmasa da, ABD'li bir turist de dahil çok sayıda yaralı var. Demokratik reformların sürdüğü ülkedeki etnik ve dini gerilimin teröre dönüşüp dönüşmediği sorgulanmaya başladı.
SURİYE: İç savaşın sürdüğü Suriye'nin kuzeyinde de bayram ateşkesi yoktu. Esseleme Sınır Kapısı'na yakın bölgede çıkan çatışmadan seken kurşunlardan biri, Kilis'teki konteyner kentte yaşayan bebeğe isabet etti. 1 yaşındaki Betül Venet, Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Başkent Şam yakınlarındaki Muademiye'de onbinlerce kişinin Suriye ordusunun süren kuşatması nedeniyle aç kaldığı ve kasabayı terk ettiği bildirildi. Devlet Başkanı Beşar Esad ise dün bayram namazını Seyide Hasibe camisinde kıldıktan sonra cemaatle bayramlaştı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...