Fatih Terim, 'Çok az kalmıştı'

Fatih Terim, 'Çok az kalmıştı'

SPOR Haberleri

Biten Brezilya umutlarını son maça taşımayı başaran Fatih Terim, 'Bu çocuklar olmazı oldurmaya çalıştı ve ülkeye heyecan yaşattı' dedi.

Türkiye, Dünya Kupası'na bir kere daha seyirci kaldı. Grup elemelerine çok kötü bir başlangıç yapıp Abdullah Avcı ile 6 maçta 7 puan toplayabilen ay-yıldızlılar Fatih Terim'le şaha kalktı. Üst üste üç maçtan 9 puan çıkarıp umutlarını Hollanda maçına kadar taşımayı bilen Milli Takım, Hollanda karşısında mağlubiyetten kurtulamayınca Brezilya için play-off oynama şansını da bitirmiş oldu. Milli Takım'ın teknik patronu Fatih Terim oyuncularıyla gurur duyduğunu söyledi. "Türk milletine çifte bayram yaşatmayı çok istiyorduk" diyen Terim, "Türk halkından özür diliyoruz. İstedik ama olmadı. Bir defa gerçeklerle yüzleşmek lazım. Uluslararası maçlarda kendi ligimizin üstüne çıkmalıyız. Bu milli takım iyi ama daha iyi bir milli takım olacak. Yediğimiz gol şanssızlık değil. Şanssızlık diye diye yıllarımız geçti. Bu çocuklar olmazı oldurmaya çalıştı ve herkese bu heyecanı yaşattı. Çok az kalmıştı. Olmadı, girmedi, atamadık. Daha güzel bir milli takım inşallah Avrupa Şampiyonası'nda. Hayat durmuyor, şampiyonalar da durmuyor. Analizlerimizi yapacağız, daha oturaklı, genç oyuncular da bularak inşallah sahaya süreceğiz. Çok istedik ama istemek yetmiyor. Bugün kaçırıyor ya da atamıyor dediğimiz çocuklar bu ülkenin gol kralları. Toleranslı ve affedici bir seyirciye ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. Sözleşme konusunda polemiğe girmenin yersiz olduğunu söyleyen Terim, "Benim için söz, imza yerine geçer. Mayıstan önce imza atmayacağım" diye konuştu.

SNEİJDER ATTI SEVİNMEDİ
Galatasaray'da bir türlü beklenen patlamayı yapamayan Wesley Sneijder, Hollanda Milli Takımı'nda uzun bir aradan sonra ilk 11'de forma bulurken, geceyi golle kapattı. Hollandalı oyuncu Brezilya umutlarımızı bitiren golü ağlara gönderdikten sonra sevinç gösterisinde bulunmadı. nbsp;


TWITTER'DAN

Bugün alınan mağlubiyete rağmen bize yeniden Milli Takım ruhunu gösteren Fatih Hoca'ya bir Fenerbahçeli olarak teşekkürü borç bilirim. @slmbenibo

Söz konusu Milli Takım olunca Gökhan'ı da bizim, Volkan'ı da bizim, Burak'ı da bizim Arda'sı da! Önce bunu kavrayın sonra laf söyleyin. @iyibirisin

Milli Takım'ın intikamını bu gece PES'te alacağım. nbsp;@Morfoloji

Romanya güle oynaya
Türkiye'nin Dünya Kupası'na ikinci olarak gitmek için çekiştiği Romanya sahasında Estonya'yı 2-0 mağlup ederek Play-Off maçları oynamaya hak kazandı. Maç boyunca rahat bir oyun ortaya koyan Romanya'yı galibiyeti taşıyan goller Marica'dan (31 pen, 81) geldi. Grubun diğer maçında ise Macaristan sahasında Andorra'yı 2-0 mağlup ederek grubu 3'üncü olarak bitirdi.

Play-off yolcuları
2014'te Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'na Avrupa'dan katılacak olan 9 grup lideri belli oldu. Bununla birlikte kalan 4 ülkeyi belirleyecek olan play-off karşılaşmalarını oynayacak 8 ülke de şekillendi. Play-off'lar için kura çekimine katılacak olan ülkeler şöyle: Portekiz, İsveç, Yunanistan, Fransa, Romanya, Hırvatistan, Ukrayna ve İzlanda. Play-off kuraları 21 Ekim 2013'te çekilecek ve maçlar 15 ve 19 Kasım 2013 tarihlerinde oynanacak.


nbsp;Fatih Terim, 'Çok az kalmıştı'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...