Anne Garipoğlu'nun kayıp serveti bulundu

Anne Garipoğlu'nun kayıp serveti bulundu

GÜNDEM Haberleri

Cem Garipoğlu'nun annesinin, içi mücevher ve külçe altın dolu gizli kasası bulundu. Aile, tazminatı ödemezse, kasadakiler icra yoluyla satılacak.

Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili olarak Garipoğlu ailesinden önceki hafta rekor düzeyde tazminat kararı çıkarttıran avukat Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu'na ait içi mücevher ve külçe altın dolu kasa bulduklarını açıkladı. Bir müvekkiliyle görüşmek için Bodrum'a gelen avukat Epözdemir, mahkemenin geçen hafta, Garipoğlu ailesinin Karabulut ailesine 1 milyon 250 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdiğini hatırlattı. Dava sürecinde Garipoğlu ailesi üzerine kayıtlı malların elden çıkarıldığını öğrendiklerini ifade eden avukat Epözdemir, 24 bankanın genel müdürlerine yazı yazdırdık. Bunlardan gelen cevap üzerine davalıların bir bankada kiralık kasası olduğunu tespit ettik. Bu kasada önemli ölçüde mücevher ve külçe altın olduğu görüldü. Kasaya biz de baktık teyit ettik. Kasada birçok değerli eşya var. İcra memurları kasaya el koydu ve anahtarı aldı, kendi kasasına koydu. Bundan sonra gerekçeli kararı almamızın hemen ardından bayramdan sonra, kararı icraya koyacağız. Şayet tazminat ödenmezse, bu kasadan çıkan mücevherler ilgili emri icra marifetiyle bir takip yapacağız. Bu mücevherlerin satışı suretiyle mağdur aile tazminat haklarını alacak" diye konuştu. Davaya bakan avukat ücretlerinin karşı taraftan alınacağını açıklayan Epözdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ücretleri biz aileye vereceğiz. Biz bu olaya sosyal sorumluluk olarak bakıyoruz. Aile ise bu alınan ücretleri ile kız çocuklarının adına okul yaptırmayı planlıyor Bolu'da. Bayramdan hemen sonra bir takip yapacağız."
ANNE GARİPOĞLU HAPİSTE
3 Mart 2009'daki cinayetin bir numaralı zanlısı Cem Garipoğlu, olay sonrasında aylarca gizlenmişti. İnterpol tarafından da aranan Garipoğlu, için 16 ilde 106 adrese operasyon düzenlendi. Cinayetten 197 gün sonra İstanbul'da teslim olan zanlı, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Anne Makbule Garipoğlu, zanlı oğlunu sakladığı iddiasıyla, amcası ise 'suçluyu kayırmak' iddiasıyla yargılanıp 3'er yıl hapis cezası aldı. Anne Garipoğlu, geçen yıl temmuz ayında cezaevine konuldu. Makbule Garipoğlu'nun, mücevherlerini gizlediği iddia ediliyordu. nbsp;
nbsp;Eren Ayhan / Muğla / İHA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...