Bilmediği işe girdi, 36 milyar doları 18 ayda batırdı

Bilmediği işe girdi, 36 milyar doları 18 ayda batırdı

Ekonomi Haberleri

Brezilya'nın en zengin adamı olan Eika Batista, petrol ve altınla battı. Uçağı ve helikopterini sattı. Malları alacaklılarına yetmiyor

Brezilya'nın en zengin adamı, petrol şirketi OGX'in sahibi Eika Batista, 36 milyar doları 18 ayda batırdı. Dünyanın da en zengin 8'inci kişisi durumunda olan, kişisel serveti 34.5 milyar dolar olarak tahmin edilen Batista, petrol şirketi OGX'in de bulunduğu şirketlerini EBX Group çatısı altında toplamıştı. Altın madeniyle zengin olma hayali kuran, bunu TVX Gold'la gerçekleştiren iş adamı, altında başlayan gerilemeyle sarsıldı.2007'de deniz aşırı petrol arama şirketi OGX'i kurdu. Bilmediği bu işte pek çok tecrübeli insan çalıştırdı. 2008'de şirketini halka arz edince petrolün varili 145 dolara çıktı ve arz bedeli 3 milyar dolara yükseldi. 2010 sonlarında altın hızla değer kaybederken, Batista'nın hisselerini satmaya çalıştığı dikkat çekti. Üstelik şirketin başına atanan CEO, açılan kuyuların çoğunun sahte olduğunu tespit etti. Ancak sahte kuyulara rağmen pahalı ruhsatların ödenmesi gerekiyordu. Bunun için Batista uçak ve helikopterini sattıysa da yetiştiremedi. Alacaklıları, mallarını kapışırken, Batista 3.6 milyar doları tahvil olarak ödeyemezse iflas edecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...