Kaza tespit tutanağı çıktı alkollü sürücü kalmadı

Kaza tespit tutanağı çıktı alkollü sürücü kalmadı

Ekonomi Haberleri

Sigortacılar, "Trafikte hiç alkollü sürücü kalmadı" diyerek kaza tespit tutanağındaki dolandırıcılığa dikkat çekiyor

Sigorta şirketleri, trafik sigortası ile kaskodan yana dertli. Sigorta şirketleri, Avrupa Birliği'ne uyum sağlamak adına getirilen Kaza Tespit Tutanağı (KTT) uygulamasının yolsuzluklara yol açtığından şikayet ediyor. Euro Yatırım ve Sigortacılık Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Ateş, "Kaza tespit tutanağını kişiler kafasına göre dolduruyor. Kendi başına kaza yapan bir araç, arkadaşını çağırıyor, kafa kafaya çarpışmış süsü veriyor, fotoğraf çekerek masrafın tamamını sigorta şirketine yıkıyor"?dedi.?"Trafikte alkollü sürücü kalmadı" diyerek durumu özetleyen Gürkan Ateş, "Kaza yapan alkollü sürücüler, polis gelmeden tespit tutanağı hazırlıyor ve alkollü olduklarını gizliyorlar. Böylece yüzde 100 mağdur rolü oynuyorlar. Bu nitelikli dolandırıcılıktır. Sigorta şirketleri dolandırmaya çalışan sürücüleri tespit etse de o kişiler ceza almıyor. Sigorta şirketleri bu yıl da zarar edecek" dedi. Sigorta şirketleri geçen yıl 1.3 milyar lira zarar açıklamıştı. Gürkan Ateş ayrıca sigorta yapılırken araçların değil, kişilerin incelenmesi gerektiğini de dile getirdi.

KAZADA YAKININI KAYBEDENLER 175 BİN LİRAYI ŞİRKETE BIRAKIYOR

Gürkan Ateş'in verdiği bilgiye göre, trafik kazalarında yakınlarını kaybedenler, otobüs kazası halinde 175 bin, otomobil kazasında 250 bin liralık teminatı sigorta şirketinden tahsil etmiyor. Ateş, "Sigorta şirketine başvuru halinde en geç 8 günde ödeme yapılır. Vatandaş almayınca para şirkete veya aracılara kalıyor" diyor.


UYANIK AVUKATLAR, KAZA YAPAN OTOBÜS YOLCULARININ nbsp;PEŞİNE?DÜŞÜYOR

Bazı uyanık vatandaşlar kazaları takip ediyor. Kazada ölenlerin ailesini ziyaret eden ve ellerinde çiçekle giderek vekalet alan uyanık avukatlar, davayı takip ederek kişi başına 175 bin lirayı bulan tazminatı alıyor. Mağdurlara ise hiç ödeme yapmıyor. Uzmanlar, kaza mağdurlarını bu tür dolandırıcılığa karşı uyarıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...