'Dünyayı kimler kirlettiyse onlar temizlesin'

/ Kaynak: İHA
'Dünyayı kimler kirlettiyse onlar temizlesin'

DÜNYA Haberleri  / İHA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Biz her zaman şunu söylüyoruz; dünyayı kimler kirlettiyse onlar temizlesin' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Biz her zaman şunu söylüyoruz; dünyayı kimler kirlettiyse onlar temizlesin. Biz kirletmedik, bundan sonra da kirletmeyeceğiz. O yüzden, temizleme için de ayrı bir fon ayırmayı düşünmüyoruz. Tabii ki dünyayla beraber hareket edeceğiz, davranacağız" dedi. Güney Kore'nin Dageu kentinde düzenlenen 22. Dünya Enerji Kongresi'ne katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye masasını ziyaret etti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, 6 trilyon dolarlık ticari hacme sahip olan enerji sektörünün kalbinin Güney Kore'deki 22. Dünya Enerji Kongresi'nde attığını söyledi. Yıldız, "Bugün burada bulunmamızın önemli gerekçelerinden bir tanesi de 23. Konseyi Türkiye'de yapacak olmamız, buna hak kazanmış olmamız. İstanbul'da, 2016 yılında inşallah çok güzel bir organizasyonla, yaklaşık 9 bin kişiyi, 150'ye yakın ülkeden bakanları, başbakanları, cumhurbaşkanları ve özel sektör temsilcilerini ağırlayacağız. Çok prestijli bir konudur. Türkiye'nin siyasi istikrarı ile beraber hak ettiği bir pozisyondur. Bugün burada bir konuşma yaptım. Bildiğiniz gibi genel bir forumdu ve forumda yaptığımız konuşmada da şu anda enerji sektörünün karşılaştığı 'trilemma' dedikleri çözülmesi gereken üç temel konudan bahsettik. Bunlar, arz güvenliğinin sağlanması, ki hemen hemen bütün ülkelerin bu tür problemleri var. Eşit oranda, adaletli bir şekilde bunun bütün vatandaşlar, bütün insanlar tarafından paylaşılabiliyor olması lazım ve bunun da bir birim fiyatının olması lazım, doğru bir birim fiyatının olması lazım" dedi.


"İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE ALAKALI KONULARDA DÜNYAYA SAYGILI OLUNMASI GEREKİYOR"
İklim değişikliğiyle alakalı konularda dünyaya saygılı olunması gerektiğini kaydeden Yıldız, "Biz her zaman şunu söylüyoruz; dünyayı kimler kirlettiyse onlar temizlesin. Biz kirletmedik, bundan sonra da kirletmeyeceğiz. O yüzden, temizleme için de ayrı bir fon ayırmayı düşünmüyoruz. Tabii ki dünyayla beraber hareket edeceğiz, davranacağız. Ama şu ana kadar bütün bunları yapmış olanların daha büyük oranda bu fona katkıda bulunacakları aşikardır" diye konuştu.
Kongredeki temasları kapsamında Türkiye'deki enerji tasarrufuyla ilgili çalışmalardan kısmen bahsettiklerini ifade eden Bakan Yıldız, "Güzel bir toplantı oldu. Bundan sonrasıyla alakalı da, bakanlar toplantısı yapıldı. Bu bakanlar toplantısında, yaklaşık 52 ülkeden bakanların katıldığı bir toplantıydı. Bundan sonra ikili görüşmelerimiz tabii ki devam edecek. Türkiye'nin şu anda ilişkide bulunduğu, enerji sektörüyle alakalı yapılanmasını tamamlayan ülkelerle de bu görüşmeleri inşallah yapacağız. O açıdan, çok verimli geçeceğine inanıyorum. Dolu dolu geçiyor. Bayram yoğunluğunu biz burada, Güney Kore'de yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.


DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...