PKK, kaçırdığı işadamını serbest bıraktı

/ Kaynak: DHA
PKK, kaçırdığı işadamını serbest bıraktı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Bingöl'de yol inşaatı şantiyesini basan PKK'lıların kaçırdıkları işadamı Muhsin Borak'ı aramaya giden kardeşi Hilmi Borak'ı bugün serbest bıraktı.

Bingöl'ün Kiğı ile Yayladere İlçesi arasındaki yol inşaatı şantiyesini basan PKK'lıların kaçırdıkları işadamı Muhsin Borak'ı aramaya giden kardeşi Hilmi Borak'ı bugün serbest bıraktı. PKK'lılar, 10 Ekim'de Muhsin Borak'ı serbest bırakmıştı.
Şantiyeye 29 Eylül'de baskın yapan PKK'lılar, Karlıovalı müteahhit Muhsin Borak ve işçileri Aşağı Şirinler Köyü bölgesinde bir alana topladı. PKK'lılar, bir süre örgüt propagandası yaptıktan sonra müteahhit Muhsin Borak'ı silah tehdidiyle yanlarına alarak kayboldu. Muhsin Borak'ın kardeşi 35 yaşındaki Hilmi Borak, ağabeyini kurtarmak için 2 gün sonra PKK'lıların bulunduğu bölgeye gitti. O tarihten sonra her iki kardeşten haber alınamadı. Müteahhit Muhsin Borak, 10 Ekim günü Kiğı İlçesi yakınlarında serbest bırakılırken, kardeşi Hilmi Borak, PKK'lılar tarafından başka bölgeye götürüldü. nbsp;Hilmi Borak, bu sabah Bingöl il merkezi yakınlarında serbest bırakıldı. Bingöl Jandarma Komutanlığı'nda ifadesi alınan Borak Karlıova İlçesi'ne bağlı Cilligöl Köyü'ndeki evine geldi.
HİLMİ BORAK ESKİ PKK'LI
Hilmi Borak, PKK'nın dağ kadrosunda 6 yıl 'Ferhat' kod adıyla faaliyette bulunduktan sonra 2006 yılında Elazığ'ın Karakoçan İlçesi yakınlarında güvenlik güçlerine teslim olmuştu. Bir süre kaldığı cezaevinden çıktıktan sonra ağabeyi Muhsin Borak ile şirket kurmuş ve ticarete atılmıştı.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...