Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP, seçmen listesini elektronik ortamda yayınladı

/ Kaynak: CHA
CHP, seçmen listesini elektronik ortamda yayınladı

Politika Haberleri  / CHA

MHP'ye bayramlaşma ziyaretinde bulunan CHP heyeti, seçimlerin güvenilir ortamda yapılması temennisinde bulundu.

MHP'ye bayramlaşma ziyaretinde bulunan CHP heyeti, seçimlerin güvenilir ortamda yapılması temennisinde bulundu. Bu konuda çalışmaların devam ettiğini bildiren CHP Genel Başkanı Yardımcısı Emrehan Halıcı, "Seçmen listelerini bu amaçla elektronik ortamda yayınladık." dedi. MHP ise Başbakan'ın son iki manevrasının anayasa çalışmalarını atıl duruma düşüren çıkışlar olarak gördüklerini savundu. nbsp;CHP'nin MHP'ye yaptığı ziyarette yerel seçim çalışmaları konuşuldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrahan Halıcı, "Seçimin güvenilir ortamda yapılması gibi bir hedefimiz var. Bütün patilere bu konuda dilekler, kuşkular iletiliyor. Önümüzde üç seçim var. Ama seçimlerin ne kadar güvenilir yapılıp yapılmadığı, seçim sonuçlarının, kuşkuya yer bırakılmayacak şekilde dürüst, şeffaf, adil bir biçimde açıklanması son derece önemli." diye konuştu. nbsp;Kurban Bayramı dolayısıyla partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri devam ediyor. MHP'yi bugün ziyaret eden bir diğer parti anamuhalefet partisi CHP heyeti oldu. Ziyareti, CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı'nın başkanlık ettiği heyette parti meclisi üyeleri Emel Yıldırım ve Onursal Adıgüzel gerçekleştirdi. CHP heyetini ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ve MHP'li partililer karşıladı.Semih Yalçın, ziyarette, CHP'li Emrehan Halıcı'ya söz verdi. Halıcı, yaklaşan yerel seçimler öncesindeki hedeflerinden bahsetti. Seçimin güvenilir ortamda yapılması gibi bir hedefleri olduğuna işaret eden Halıcı, "Bütün patilere bu konuda dilekler, kuşkular iletiliyor. Önümüzde üç seçim var. Ama seçimlerin ne kadar güvenilir yapılıp yapılmadığı, seçim sonuçlarının kuşkuya yer bırakılmayacak şekilde dürüst, şeffaf, adil bir biçimde açıklanması son derece önemli. Bütün partilere burada görev düşüyor. Partilerin hedefi seçimleri kazanmaktır. Ama bunun için de sistemin çok adil bir biçimde bu tartıyı yapması gerekir. Bu olmadığı takdirde başaranın başarısına gölge düşer. Başaramayan, kaybedenler ise gereksiz mazeretlerin arkasına gizlenirler. O yüzden biz daha önceki seçimlerde de tüm partileri ziyaret ettik. Ülkede görevli olan YSK'nın bazı işlemleri şeffaf bir şekilde yapmasının güvenli olacağına inanıyoruz." diye ifade etti.

"CHP SEÇMEN LİSTELERİNİ ELEKTRONİK ORTAMDA YAYINLIYOR"

Seçim öncesi dönemde seçmen listelerinin çok önemli olduğuna işaret eden Halıcı, seçmen listelerinde mükerrer seçmenlerin ve hayali seçmenlerin olduğunun hep söylendiğini, fakat muhtarlıkta yayınlanan askı listelerinin vatandaşlar tarafından kontrolünün yapılmadığını söyledi. CHP olarak seçmen listelerini elektronik ortamda yayınlamaya başladıklarını kaydeden Halıcı, "Vatandaşlara diyoruz ki 'Kuşku duymakta haklısınız. Ancak bu kuşku yetmez. Kuşkunuzu, kontrolle sonuçlandırın.' Her vatandaşın kendi evinde kimlerin seçmen olup olmadığı, sadece evde değil, aynı binada kimlerin seçmen olup olmadığını görme olacağını sağlayan bir sistem geliştirdik. Dolayısıyla burası bütün vatandaşlara açıktır. Bu kontroller yapılsın. Eksik olanlar varsa, itirazlarını yapsınlar. O binada oturmadıkları halde, bir nedenle bu tür insanlar varsa bunların da gene listeden düşürülmesi gerekir. Bu konunun kamuoyunun gündemine glemesini düşünüyoruz.Bu kontroller ne kadar iyi yapılırsa, seçmen listeleri o kadar sağlıklı olur." şeklinde konuştu.

"İKTİDARIN SANDIK YOLU İLE GÖNDERİLMESİ GEREKİYOR"

Ardından söz alan Semih Yalçın ise "Dikkat çektiğiniz husus partimiz tarafından takip edilmektedir. Sizin de bildiğiniz gibi, genel başkan yardımcılarımız bu işlerle görevli. Geçmişteki seçimlerde, bazı sıkıntılar yaşandı. Aynı hassasiyeti bizler de paylaşıyoruz. Bu husus için gerekli tedbirleri alacağız. Vatandaşlarla bu konunun önemini paylaşacağız. Seçim önemli, milat niteliğinde. Bu iktidarın da sandık yolu ile gönderilmesi lazım." dedi.

"ÖNEMLİ KONULARDAKİ DEĞİŞİKLİKLERDE UZLAŞMA YAPILMALI"

MHP'li Semih Yalçın, daha sonra sözü vatandaşlık konusuna getirdi. Yalçın, konu ile ilgili bayramdan önce, AK Parti ile vatandaşlık tanımı noktasında uzlaştıkları ile ilgili haberlerin medya kuruluşlarında haberlerin yer aldığını, bunun gerçek olup olmadığını sorması üzerine CHP'li Halıcı, şu şekilde cevap verdi: "Biz de bazı şeyleri basından okuyoruz ama bir organda yazan ile diğerinde yazan farklı da olabiliyor. Biz CHP olarak özgürlüklerden yanayız, fakat taviz vermediğimiz hususlar var. Bunları komisyonlar aracılığı ile görüşüyoruz. Muhakkak olması gereken şudur; iktidar partisinin önemli konulardaki değişikliklerde sadece bir parti ile değil. Bütün muhalefet partileri ile görüşerek toplumun kabul edeceği değişiklikleri yapması gerekiyor. Bu konudaki beklentilerimiz ve tavsiyemiz, uzlaşma yapmasıdır. Seçim hesapları ile atılacak adımlar ne ülkemize ne de o partiye yarar getirir. İyi niyetli bir tavır içerisindeyiz. Halkımızın iyiliğini hedef alan, özgürlükleri, demokrasiyi hedef alan her türlü yeniliğe, değişikliğe biz açığız."

"BAŞBAKAN'IN MANEVRALARI ANAYASA ÇALIŞMALARINI AKAMETE UĞRATMA GİRİŞİMİ"

Yalçın, 'geniş uzlaşı' sözünün, kendilerinin de prensipleri olduğunu vurguladı. Anayasa yapımı sürecinde de partilerin eşit üye verdiklerini hatırlatan Yalçın, protokolde öngörülen hususlara göre anayasanın tümü üzerinde yapılacak değerlendirmenin, ondan sonra onu Meclis'e getirip, bilahare halka götürmekti. Bu sebeple, Başbakan '48. maddeyi, sonra 60. maddeyi götürelim.' manevralarını, anayasa çalışmalarını atıl duruma düşüren çıkışlar olarak mütalaa ettik. Doğru bulmadık. Komisyon, baştan itibaren eşit şartlarda, ittifakla kararların çıkmasını istedi. Sonuna kadar yapılmasına inandık. Başbakan'ın tuzağına düşersek, sizin ısrarla ifade ettiğiniz 'geniş uzlaşma, toplumsal mutabakatı yakalama veya ortak aklı oluşturma' ilkelerinden taviz vermiş oluruz. Partimizin bunu ısrarla dile getirmesinin temel sebebi de budur." ifadelerini kullandı.
Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...