Bahçeli, 'Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun devamlılığını istiyoruz'

/ Kaynak: CHA
Bahçeli, 'Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun devamlılığını istiyoruz'

Politika Haberleri  / CHA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa yapım süreci ile ilgili, "MHP olarak uzlaşma komisyonunun devamlılığını istemekteyiz" ifadesi kullandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa yapım süreci ile ilgili, "MHP olarak uzlaşma komisyonunun devamlılığını istemekteyiz. Her madde tartışılmalı. Bir süre kısıtlamasına gidilmemelidir. Millet iradesine dayalı bir anayasanın ortaya konması ancak bununla mümkün olabilir." dedi. Balyoz kararının ardından Deniz Kuvvetleri'ndeki istifaları değerlendiren Bahçeli, "Silahlı Kuvvetler oldukça rahatsızdır." ifadelerini kullandı. nbsp;MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde partilerle bayramlaştı. Bayramlaşmanın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bahçeli, bir gazetecinin, demokratikleşme paketinin bayramdan sonra Meclis'e getirileceği, MHP'nin tavrının ne olacağının sorulması üzerine, "Bu paketi hiç bir yolu ile kabul etmiyoruz. Bu paketin içerisine yerleştirilmiş, Türkiye'nin geleceğini tehdit eden siyasi mayınlar vardır. Bunlardan arındırılmadıktan sonra, bu paketi adının demokrasi olması, demokratikleşme paketi olarak nitelendirilmesi doğru değildir." cevabını verdi. nbsp;
"AB'NİN İLERLEME RAPORU'NDAN BİR SONUÇ ÇIKMAZ"
Açıklanan AB İlerleme Raporu'nun sorulması üzerine de Bahçeli şu açıklamaları yaptı: "AB, her ekim ayında rapor yayınlar. Ne kendisi raporun arkasında durur ne de uygulanmasını Türkiye'den bekler. Bu bir oyundur. Birbirlerine göz kırpmadır. Buradan sonuç çıkmaz."
Dershanelerin kapatılması ve askerliğin kısaltılmasının sorulması üzerine Bahçeli, "MHP, milletvekilleri aracılığı ile TBMM'de görüşlerini ortaya koymuştur. Önümüzdeki dönemlerde de bu çalışmalarını yapacaktır." dedi.

AKP, BDP, PKK, CHP ANAYASA YAPMAK İSTİYORSA UZLAŞMA MASASINDAN KALKMALILAR"

AK Parti ve CHP'nin, anayasa çalışmalarında üzerinde uzlaşılan 60 maddeyi Meclis Genel Kurulu'na getirmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Bahçeli, şu açıklamalarda bulundu: "Anayasa değişikliği bir bütün olarak düşünülmüştür. Bu bütünlük içerisinde anayasanın millet iradesinin desteğini alabilecek şekilde partiler arasında bir uzlaşma ile düzenlenmesi arzusu ortaya konmuştur. Böylelikle de anayasa değişikliğinin uzlaşma ve hazırlık komisyonu da uzun bir zamandan beri çalışmaktadır. Burada 59 madde üzerinde uzlaşma sağlanmıştır. Diğer maddeler üzerinde de çalışmalar devam etmektedir. 59 maddeyi ileri sürerek, '4 parti burada uzlaştı' diyerek, biraz evvel demokratikleşme paketinin içerisine yerleştirilmiş siyasi, bölücü dinamitleri de bir taraflarına yerleştirmek suretiyle TBMM'yi kandırmaya, aldatmaya kimsenin hakkı olmaması lazımdır. MHP olarak, uzlaşma komisyonunun devamlılığını istemekteyiz. Her madde tartışılmalı. Bir süre kısıtlamasına gidilmemelidir. Millet iradesine dayalı bir anayasanın ortaya konması ancak bununla mümkün olabilir. AK Parti, PKK, BDP işbirliğine CHP eklenmek suretiyle bir anayasa değişikliğini düşünüyorlarsa ilk yapacakları şey, uzlaşma masasından kalkmak olmalı ve TBMM'ye uzlaşmanın dışında nasıl bir anayasa değişikliği düşünüyorlarsa millete sunmak sureti ile Meclis'e getirmelidirler. Bunun dışındaki konuyu MHP kabul etmemektedir. "

"SİLAHLI KUVVETLER RAHATSIZ"

TSK'da Balyoz davasında gerçekleşen istifalarla ilgili olarak da Bahçeli, "Türkiye'nin her tarafında huzursuzluk almış başını gidiyor. Yargı karma karışık, müesseseler dağınık, Silahlı Kuvvetler de oldukça rahatsızdır." dedi.

"TÜRKİYE KOMŞU ÜLKELERDEKİ İÇ ÇATIŞMANIN TARAFI OLARAK GÖRÜLMEMELİ"

Bahçeli, bir önceki bayramdaki temennilerinin geçen bir yıl içinde gerçekleşmediğini söyledi. Kutuplaşmanın devam ettiğini ifade eden Bahçeli, "57 Müslüman ülkesinde oynanan oyunlar her geçen gün yayılmakta ve Müslüman kardeşler, hangi ülkede olursa olsun bir kavgaya, iç çatışmaya sürüklenmektedir. Büyük Orta Doğu Projesi olarak devam eden bu proje, bütün yönleri ile sonuç verir hale gelmektedir. Özellikle Suriye, Mısır, Libya, Cezayir, Tunus, Irak gözönüne alındığı vakit, bu ülkelerde iç çatışma sürüyor. Bayramın birinci gününde dahi bombalar patlıyor. Yüzlerce insanımız Hakkın rahmetine kavuşuyor. En azından bayram ve bayram sonrası siyasi iktidar bu olayları bir kez daha gözönüne alarak, nasıl ki Türkiye'nin bölünmesi için bir gayret gösteren akil insanlar topluluğu oluşturmuşsa, bu defa İslam ülkelerinde kavga ve kargaşanın son bulması için huzurun ortaya çıkması için gayret gösterecek, İslam ülkelerinde gayret gösterecek devlet başkanları üzerinde bir diplomasi trafiği oluşturmak sureti ile bu kanlı gidişe son verecek çabayı ortaya koymalı. Türkiye'de herhangi bir ülkedeki iç çatışmaların tarafı olarak görülmemelidir." şeklinde konuştu.

"MİLLİ İRADENİN SEÇİMLERDE HÜKÜMETE CEVABI OLMALIDIR"

Bahçeli, bayram sonrası 'Demokratik Cumhuriyet Paketi' adı altında, 'İmralı Canisi'nin taleplerini karşılamak için üstün gayret gösteren siyasi iktidarın artık kendisine çeki düzen vermesi uyarısında da bulundu. AK Parti'nin İmralı'dan yönetildiğini savunan Bahçeli, şöyle konuştu:

"Türkiye'de birlik ve beraberliği korumak ve yakın coğrafyada yaşayan Müslüman evlatlarımız ve kardeşlerimizin bu kavgasına son verebilecek, çatışmayı durduracak bir etkin diplomasi ortaya koymak zorunda olmalıdır. Siyasi iktidar, yorgun bir iktidardır. 11 yıl içerisinde nasıl bir politika izlediğini bilmemekte, herkesin telkinine açıktır. Özellikle İmralı, bundan kurtulmak lazımdır. Bundan kurtulmanın iktidardan kurtulmakla eş değerdir. İktidardan kurtulmanın yolu ise 5 ay sonra gerçekleştireceğimiz mahalli idareler seçimleridir. Bu seçimler Türkiye'nin ve çevresinin yeniden şekillenmesine gayret gösteren güçlere karşı milli iradenin bir cevabı olmalıdır. Bunu bekliyoruz, bunu milletimizden istiyoruz. Bu gayretin içerisindeyiz. Mahalli idareler seçimleri ile ilgili hazırlıklarımızı hızlandırarak, Türkiye'nin geleceğinin şekillenmesi ve Cumhuriyet'in tüm değerlerin korunması yolunda MHP üzerine düşenleri gerçekleştirecektir. Kimsenin endişesi olmamalıdır."
Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...