Bakan Davutoğlu, 'Türkiye eski Türkiye olmayacak'

/ Kaynak: CHA
Bakan Davutoğlu, 'Türkiye eski Türkiye olmayacak'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti'yi sandıkta yenemeyenlerin birçok başka yol ve planla önlerine geçmeye çalıştığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti'yi sandıkta yenemeyenlerin birçok başka yol ve planla önlerine geçmeye çalıştığını söyledi. nbsp;Davutoğlu, "Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, bundan sonra Türkiye eski Türkiye olmayacaktır. Yine onlar ne yaparlarsa yapsınlar, madem çıta bu kadar yükselmiştir, dünyada ve ülkemizde hiçbir mesele Türkiye olmadan konuşulmayacak, konuşulmasına izin vermeyeceğiz." dedi. nbsp;Ahmet Davutoğlu, AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Davutoğlu, buraya gelişinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti milletvekilleri ve parti yöneticileri tarafından karşılandı. Partilerle bayramlaşan Davutoğlu, son dönemde şahsına Başbakan Erdoğan'a ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik uluslararası bir kampanya yürütüldüğünü belirtti. nbsp;Zorluklarda saf safa durmanın bereket ve rahmetinin büyük olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Ama esas rahmet ve bereket kolaylıklar ve bu kazanımlar söz konusu olduğunda, gönlünde yüreğinde hiçbir titreme olmaksızın o kazanımlara ya da gelebilecek bazı çıkarlara yüzünü dönüp 'Benim gönlüm ve gözüm bunlarda değil' diyebilmektir." diye konuştu.
"DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ İLE TAÇLANAN BİRKAÇ ÇETİN DÖNEM YAŞADIK"
"Bir seçim kazanmak mesele değil. Seçim sadece ve sadece milletin gönlünü kazanıp, kazanamadığınızı test eden bir araçtır. nbsp;Esas olan o ülkeyi nereden nereye taşıdığımızdır." diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: nbsp;"Son dönemde ciddi bir saldırı kavgasıyla karşı karşıyayız. AK Parti'nin ortaya koyduğu vizyonu içeriden ve dışarıdan yürütülen kampanyalarla sakatlamak ve zedelemek isteyen, bu vizyonla hesaplaşmak isteyenler var. Haziran ayında öyle bir tablo çizilmeye çalışıldı ki bu gezi provokatörleri üzerinden, sanki Türkiye'de otoriter bir eğilim doğuyor. Sanki, özgürlükçülükle fark oluşturmuş AK Parti otoriterleşiyor gibi bir kanaat yayılarak başka ülkelerde görüldüğü şekilde kitleler harekete geçirilmeye çalışıldı. Ne oldu? O günden bugüne elhamdülillah milletimizin sabrı ve demokratik yollarla gösterdiği tepkiler, Sayın Başbakanımızın dirayetli tutumu ve son olarak Demokratikleşme Paketi ile taçlanan birkaç çetin dönem yaşadık. Ancak demokratikleşme paketi neyi gösterdi? AK Parti, vatandaşlarını tek tek değerli gören, her birinin özgürlüğünü onun bir parçası gören bir siyaset yürüttü. Kılık kıyafeti yüzünden tahkir edilenler şu veya bu inanca sahip olması, şu veya bu düşünceye sahip olmaları sebebiyle baskı altına alınanlar son demokratikleşme paketiyle birlikte bir kez daha başlarını yükseltme, her yerde, sokaklarda, devlet dairelerinde onurla liyakatını ve ehliyetini gösterme imkanına kavuştu."

Davutoğlu, 28 Şubat döneminde başörtülüleri sokakta bile yasaklamayı tartıştıklarını belirterek, "Evlerde istedikleri gibi örtünsünler' dediler. Sanki evde başörtüsü örtme zarureti varmış gibi... 'Kamuya çıkmasınlar' dediler. Kamusal alan diye bir tabir üreterek gönülleri yaralayan ne yasaklar koydular. Ama şimdi bu milletin fertleri arasında başı açık, başı örtülü, şu veya bu düşünceye, şu veya bu inanca, şu veya bu mezhebe sahip diye bir farklılık konmasına net tavır sergileyen özgürlükçü bir tutum bir kez daha ortaya kondu. Son Demokratikleşme Paketi bu anlamda herkese bir ders niteliği taşıdı." şeklinde konuştu.

"DÜNYA İNSANİ ZİRVESİ 2016'DA İSTANBUL'DA"

Vatandaşı fişleyen, vatandaşını su veya bu kesimi tehdit ve potansiyel risk aracı olarak gören bir anlayışın bu ülkede egemen olmayacağını anlatan Davutoğlu, "Bu vizyonun ikinci ayağı, içeride kendi halkına güvenen bir siyaset anlayışının dışarı yansıması ise Başbakanımızın mesajında söylediği gibi 'Büyük Türkiye' anlayışıdır." ifadelerini kullandı.

DIŞ POLİTİKAYI ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ

Türkiye'nin dış politikasına yönelik eleştirilere değinen Davutoğlu, şunları kaydetti: "Türkiye bir taraftan G-20'ye başkanlık yapacak, bir taraftan en az gelişmiş ülkelere koordinatörlük yapan bir ülkedir. Şimdi başarısız bulunduğu iddia edilen dış politikanın geldiği sonuç, şudur. 2014 yılında İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) zirvesi Türkiye'de yapılacaktır. İslam dünyasında birçok sıkıntı yaşanırken bu sıkıntıların ne olacağı, Türkiye'de konuşulacak, tartışılacak. 2015 yılında bu kez G-20 zirvesi, dünya ekonomik politiğinin ne olacağının zirvesi, yine dünya liderlerinin katımıyla Türkiye'de yapılacak. O yapılırken, dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin liderleri Türkiye'de bir araya gelirken, paralelinde bir başka toplantıda en az gelişmiş 47 ülkenin zirvesi de ülkemizde yapılacak. Türkiye bu ülkeler arasında adeta bir köprü kuracak. Yani 2016 yılında tüm bu birikim üzerinden Dünya İnsani Zirvesi Türkiye'de yapılacak. Suriye bağlamında zalime karşı sesimizi gür çıkarttığımız için, sanki o zalim yerinde duruyor diye 'biz başarısızmışız' gibi algı oluşturmak isteyenlerin örtmeye çalıştığı tablo budur. Niye son dönemde Sayın Başbakanımıza, bendenize ve Sayın MİT Müsteşarımıza yönelik uluslararası bir kampanya yürütülüyor sorusunu kendinize sorun, cevabı burada arayın. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, bundan sonra Türkiye eski Türkiye olmayacaktır. Yine onlar ne yaparlarsa yapsınlar, madem çıta bu kadar yükselmiştir, dünyada ve ülkemizde hiçbir mesele Türkiye olmadan konuşulmayacak, konuşulmasına izin vermeyeceğiz."

"ÇEVREMİZDEKİ OLAYLAR KARŞISINDA BASİT TUTUM SERGİLEMEDİK SERGİLEMEYECEĞİZ"

"Hiç bir şekilde çevremizdeki olaylar karşısında basit bir tutum sergilemedik, sergilemeyeceğiz" diyen Davutoğlu, "Hiç kimsenin herhangi bir şekilde iç işlerine karışmayacağız. Ama Mısır bizim için dünyanın en aziz, en güçlü, en kıymetli ülkelerindendir. Mısır güçlü bir ülkedir, dost ve kardeş bir ülkedir. Suriye bizim için bağrımızın yandığı, acılarıyla acılarımızın depreştiği ülkedir. Suriye, ara sokaklarında babasız kalan çocukların acısını hissettiğimiz ülkedir. Bunlara sessiz kalamayız ve onların gelecekti acılarının dinmesi için ne yapılması gerekiyorsa, onları da yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin dış vizyonu tüm ülkelerde barış için ve her bir ülkenin bütün unsurlarıyla dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin kurulduğu, hiçbir ayrım yapmadan bütün insanların kucaklandığı yeni bir dünya vizyonudur. Türkiye bu vizyon doğrultusunda yürümeye devam edecektir. Onların bütün bu kara propagandalarının arkasındaki temel neden, bir ülkenin lideri olarak Başbakanımızın uluslararası alanda gittikçe yükselen profili, Türkiye'nin hemen her platformda gittikçe daha fazla duyulan sesidir." şeklinde konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...